Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Edukativno informativna delavnica o nasilju nad starejšimi

12. junija 10:00

12. 6. 2024 ob 10.00, Pekarna Magdalenske mreže

Edukativno informativna delavnica o nasilju nad starejšimi

V torek, 12. 6. 2024, med 10.00 in 13.00 v Pekarni Magdalenske mreže za članice mreže Prostovoljstvo v Mariboru poteka edukativno-informativna delavica na temo staranja brez nasilja. Le-ta poteka ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o nasilju nad starejšimi, ki ga obeležujemo 15. junija.

Delavnica je že tretja v ciklu Skupnostni pristop pri obravnavi nasilja v družini, izvajata jo strokovna delavka Centra za socialno delo Maribor, Tea Šauperl in Nataša Usar. Delavnica bo potekala na interaktiven način z opisom konkretnih primerov, v trajanju treh ur.

Na delavnici se bomo pogovarjale_i o in seznanile_i s/z:

  1. Socialnih posledicah staranja prebivalstva in o starizmu.
  2. Vlogi služb socialnega varstva pri obravnavi nasilja nad starejšimi.
  3. Interdisciplinarnosti na področju dela s starejšimi ljudi.

Število mest je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na elektronski naslov: info@pekarnamm.org.

Cikel SKUPNOSTNI PRISTOP PRI OBRAVNAVI NASILJA V DRUŽINI Centra za socialno delo zajema več delavnic, izobraževanj z vsebinami nasilja nad otroki, nasilja nad starejšimi, medvrstniškega nasilja, nasilja na podlagi spola. Cikel je pripravljen z namenom povečanja občutljivosti in prevzemanja aktivne vloge pri zaznavi nasilja v družini. Delavnica je zaprte narave in je namenjena članicam mreže Prostovoljstvo v Mariboru.

Dogodek poteka v okviru 30. obletnice Kulturnega centra Pekarna, ki poteka med 10. in 16. junijem 2024. Celoten program najdeš na POVEZAVI.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
12. junija
Čas:
10:00
Kategorija: