Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DŽUMBUS

23. septembra, 2018 17:00 - 18:00

DŽUMBUS
Festival Maribor 2018 za otroke
Režija, glasba in glasbeni inštrumenti: Peter Kus
Nastopajo:
Urška Cvetko,
Krištof Hrastnik,
Michael Pöllmann
Zvočna predstava o dečku, ki ne govori, temveč se sporazumeva le z zvoki in glasbo.
Džumbus predstavlja lik nenavadnega dečka, ki ne govori besed, temveč se namesto z jezikom izraža s samosvojimi zvoki in glasbo. Če imajo stvari vsaka svoj zvok, potem lahko z igranjem nanje opisuje svet in sebe ter se tako sporazumeva. Toda, ko deček odkrije svojo novo govorico ter jo predstavi staršem, zdravnikoma, učiteljici in sovrstniku, naleti na odpor. Vsi njegovo ustvarjalnost, domišljijo in izvirnost razumejo kot motnjo, ki jo je treba odpraviti. V svetu, ki mu vladajo pravila in družbene konvencije, za ropotajočega otroka ni prostora. Naučiti se mora jezika in prilagoditi večini. Deček odrašča, se sooča s svojo drugačnostjo in išče način, kako bi v svetu omejitev in prepovedi ohranil svojo individualnost.
Igralci in glasbeniki se v predstavi sprašujejo, kaj bi se zgodilo z vsakim od nas, če bi postal ropotajoči deček. Njegovo zgodbo uprizarjajo s pomočjo zvočnega ustvarjanja, igranja ter animacije množice različnih izvirnih glasbil in zvočil, izdelanih iz vsakdanjih predmetov. Razvijajo žanr glasbenega gledališča, v katerem je zvok enakovreden drugim elementom predstave.

Predstava traja 50 minut.

Od 5. do 10. leta starosti.

Vstopnice: 5 € / družinska vstopnica 10 €
Vstopnice je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.

Podrobnosti

Datum:
23. septembra, 2018
Čas:
17:00 - 18:00

Zvočna predstava o dečku, ki ne govori, temveč se sporazumeva le z zvoki in glasbo.

Džumbus predstavlja lik nenavadnega dečka, ki ne izgovarja besed, temveč se namesto z jezikom izraža s samosvojimi zvoki in glasbo. Če imajo stvari vsaka svoj zvok, potem se lahko z igranjem nanje opisuje svet in sebe ter se tako sporazumeva. Toda ko deček odkrije svojo novo govorico in jo predstavi staršem, zdravnikoma, učiteljici in sovrstniku, naleti na odpor. Vsi njegovo ustvarjalnost, domišljijo in izvirnost razumejo kot motnjo, ki jo je treba odpraviti. V svetu, v katerem vladajo pravila in družbene konvencije, za ropotajočega otroka ni prostora. Naučiti se mora jezika in prilagoditi večini. Deček odrašča, se sooča s svojo drugačnostjo in išče način, kako v svetu omejitev in prepovedi ohraniti individualnost.

Igralci in glasbeniki se v predstavi sprašujejo, kaj bi se zgodilo, če bi vsakdo izmed nas postal ropotajoči deček. Njegovo zgodbo uprizarjajo s pomočjo zvočnega ustvarjanja, igranja ter animacije množice različnih izvirnih glasbil in zvočil, izdelanih iz vsakdanjih predmetov. Razvijajo žanr glasbenega gledališča, v katerem je zvok enakovreden drugim elementom predstave.

👧 4. koncert Mladinskega cikla 2019/2020

Nastopajo:
Urška Cvetko,
Krištof Hrastnik,
Michael Pöllmann

Produkcija:
Zavod Federacija Ljubljana, Werk 89 (Dunaj), Cankarjev dom, Ljubljana

👧 Več informacij: http://bit.ly/2kA6k5w

Podrobnosti

Datum:
12. marca, 2020
Čas:
15:00 - 16:00