Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Dobrodelna klasika & Jamm Session / Open stage

14. marca 19:30

Z dobrodelnim koncertom pomagamo naši dobri prijateljici in glasbeni kolegici Sabini Švigelj.

Sabina je dvaintridesetletna pianistka, ki se že dobro leto bori z izjemno redko obliko raka – sluznični melanom. Običajni tretma (operacija, imunoterapija, obsevanje in tablete) žal ni dovolj, zato je v teh dneh na zdravljenju s TIL-terapijo v Tel-Avivu. Stroški tovrstnega zdravljenja so enormni, zato smo se odločili pomagati s koncertom, na katerem bi se zbirala finančna sredstva, ki bi stroške vsaj delno pokrila.

Več o Sabini, poteku njene bolezni in terapiji lahko najdete na: https://www.gofundme.com/…/help-sabina-fight-mucosal

Zbrali smo se bivši študentje graške univerze za glasbo KUG, kjer smo skupaj s Sabino študirali, vadili in koncertirali. V različnih inštrumentalnih kombinacijah pripravljamo zanimiv in raznolik repertoar klasične glasbe, ki ga bomo odigrali v sproščenem vzdušju BarCoda/Vetrinjca. Po koncertu sledi še Jam session, kjer se nam na lahko pridružijo tudi ostali glasbeniki.

Sabina je en tak pozitivni sonček, ki vedno zna priskočiti na pomoč, hkrati pa tudi odkrito in brez ovinkarjenja povedati svoje mnenje. Svoje poslanstvo učiteljice klavirja opravlja z veliko strastjo in odgovornostjo, ljubezen do klasične glasbe pa jo vodi tudi po različnih koncertnih dvoranah doma in v tujini. V prostem času sicer rada kuha, športa, vrtnari ali pa se s svojim izbrancem odpravi v hribe.

Trdno verjamemo, da bo zahrbtno bolezen premagala, pri tem pa za pomoč vljudno naprošamo tudi vas.

Sodelujoči glasbeniki: Vita Furman Peterlin (violončelo), Lana Stergulec Žuran (klavir), Sandra Čepin Trobas (klavir, vokal), Monika Babič Trilar (oboa), Matjaž Balažic (harmonika), Tomaž Adamič (klarinet), Žan Trobas (harmonika), Milorad Ružić (kitara), Sašo Fekonja (saksofon)

Vstopnine ni, bo pa ves večer priložnost, da s svojim prispevkom podprete Sabino.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
14. marca
Čas:
19:30
Kategoriji:
,

Prizorišče

Vetrinjc – BarCoda

Organizator

Vetrinjc – bar coda