Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica z glino: “Odtisi narave v glini”

11. maja 16:00 - 18:30

Pridružite se nam na delavnici oblikovanja gline, kjer si boste v prostoročni tehniki izdelali poljubni predmet, na katerega boste odtisnili ali z barvami poslikali odtise narave. Na voljo vam bo veliko različnih elementov iz narave, ki jih boste lahko uporabili med procesom ustvarjanja. Listi, veje, korenine, cvetje, storži… Če želite, lahko s sabo prinesite tudi kaj lepega iz domačega vrta ali sosednjega travnika in tako naredite vaš izdelek še bolj oseben in poseben.

Delavnica je primerna tako za tiste, ki že imate izkušnje z glino, kot tudi za začetnike.

Srčno vabljeni.


Cena na osebo: 45,00 €. Vsi materiali, 2x žganje in glaziranje izdelkov so vključeni v ceno.

Prijave: Število mest je omejeno. Mesto na delavnici si zagotovite s plačilom kotizacije.

info@ateljelela.com.


O mentorici:

Nina Dečman Kološa je ustvarjalka, ki pod svojo blagovno znamko Atelje LeLa izdeluje čudovite skodelice in drugo uporabno keramiko. Po uradni izobrazbi je socialna delavka, življenje pa jo je pripeljalo v svet gline, ki je bila ljubezen na prvi dotik. Oblikovanje gline je njena meditacija. Takrat se umiri, prizemlji in pusti domišljiji prosto pot. Takrat misli odnese proč in vodstvo prevzamejo roke. Navdih najde v naravi. Po sprehodu ob morju ali v gozdu vedno nabira
darove narave, ki jih kasneje vtisne v glino in ji na tak način vdihne prvinskost. Tudi v oblikah zasleduje naravne, organske, nežne, življenjske krivulje in oblike. Je ženska, ki življenje zajemam z veliko žlico in se mu predajam v vseh valovih.


Dogodek organizira Nina Dečman Kološa v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

Več: http://www.marsmaribor.org/

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
11. maja
Čas:
16:00 - 18:30
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor