Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica: Raziskujemo vesolje

30. aprila, 2022 10:00 - 12:00

MKC Maribor in platforma konS v soboto, 30. aprila 2022 ob 10. uri vabimo v Kulturni inkubator (Preradovičeva ulica 40, Maribor) na brezplačno delavnico na temo raziskovanja vesolja.

Planetu Zemlja že danes grozi prenaseljenost in posledično izčrpavanje naravnih virov. Nadaljnje naseljevanje Zemlje skorajda ni več mogoče. Zaradi neodgovornega ravnanja z okoljem nam morda v prihodnosti grozijo še hujše katastrofe. Zemlja bi se tako iz prijazne gostiteljice spremenila v okolje, ki nam ne bi več omogočalo vsega za preživetje. Se rešitev nahaja v raziskovanju onkraj našega planeta?

Na delavnici bomo odkrivali vesolje. Ker nam je Luna najbolj dosegljiva, bomo spoznavali, kakšne so razmere na Luni in kaj bi potrebovali za življenje na Luni. Prav tako bomo spoznali umetniške projekte in umetnike, ki že danes razmišljajo o življenju v vesolju. Ker pa do Lune ni mogoče priti z avtobusom, bomo skupaj sestavili modele raket, ki jih bomo ob koncu delavnice tudi izstrelili.

 

Delavnice so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. 

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna prijava na tej povezavi oz. klikom na spodnji gumb. V primeru, da bo število prijavljenih preseglo kapacitete, vas bomo o tem ter o morebitnem novem datumu izvedbe delavnice tudi obvestili.

 

VEČ O KONS DELAVNICAH

Delavnice, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

foto: konS platforma

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
30. aprila, 2022
Čas:
10:00 - 12:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Kulturni inkubator