Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DELAVNICA: »MALA ŠOLA OBČINSKEGA PRORAČUNA ZA NEVLADNE ORGANI

7. marca, 2019 10:00 - 14:00

View fullsize
Ali ste pri svojem delu že srečali z občinskim proračunom? Vas zanima, kje se skriva razpisni denar, kaj predstavljajo določeni konti? Se vam zdi proračun le kup papirja, ki ga ne razumete? Vas zanima kaj več kot le razpisni denar za delovanje vašega društva?

Občinski proračun ni le zbirka prihodkov in odhodkov, temveč je tudi kratkoročna zaveza, pa tudi načrt občine za izvajanje politik, strategij in razvojnih načrtov. Na tokratni delavnici vam bomo najprej predstavili osnovno zakonodajo s področja lokalne samouprave, nadaljevali bomo z vlogo občine v življenju (in financiranju) nevladnih organizacij, osrednji del delavnice pa je namenjen spoznavanju proračuna občine, predvsem z namenom opismenjevanja nevladnikov pri branju in razumevanju le-tega. Zadnji del delavnice je namenjen spoznavanju poti, ki jih lahko uporabite za vključevanje vaših pobud v proračun.

Izvajalec:

Delavnico bo vodil Samo Vesel, strokovni sodelavec BOREO Regijskega stičišča nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije in programski vodja Mladinskega centra Postojna. Je dolgoletni občinski svetnik v občini Postojna, ter soavtor priročnika Financiranje nevladnih organizacij na lokalni ravni.

Zaradi lažje organizacije so zaželene predhodne prijave do ponedeljka, 04.03.2019 na elektronski naslov: bojan.golcar@zavodpip.si

Po delavnici branja proračuna lahko za vas organiziramo še delavnico zagovorništva na občinski ravni, na kateri se boste seznanili z osnovnimi mehanizmi, tehnikami in veščinami učinkovitega vključevanja v pripravo javnih politik. Delavnica bo izvedena v primeru dovoljšnega interesa, zato vas prosimo, da nam ob prijavi na prvo delavnico sporočite tudi vaš interes za nadaljevanje zagovorniškega usposabljanja, ki bi potekalo isti dan od 14.30 do 18. ure.

Vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
7. marca, 2019
Čas:
10:00 - 14:00