Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica fotografiranja

9. maja 16:30 - 16. maja 16:30

brezplačna delavnica fotografije

Spomladanski foto sprehod in Da Vinci video delavnica

9. in 16. maj 2024 // 16:30 – 19:00 // Kulturni inkubator

Fotografija od A do Ž! Vabimo na brezplačno delavnico fotografije. Sestavljena je iz dveh delov, in sicer iz fotosprehoda in delavnice urejanja fotografij. Udeleženci se bodo tako naučili posneti kakovostne fotografije in se seznanili s preprostim programom za urejanje.

Na dvodnevni delavnici bodo udeleženci spoznali skrivnosti fotografiranja, za katere smo morda mislili, da so izvedljive v sklopu drage vrhunske produkcije. Delavnica je sestavljena iz dveh delov – fotosprehoda in urejanja fotografij, udeleženci pa se bodo na teren podali kar s svojimi mobilnimi telefoni. Delavnico bo vodil Mitja Lorenčič.

program

  • FOTOSPREHOD*: Četrtek, 9. maj 2024 @ 16:30, Kulturni inkubator

Na prvi delavnici bomo najprej v Kulturnem inkubatorju nekaj besed namenjenih teoretični predstavitvi nekaterih konceptov dobre fotografije in predstavili potek fotosprehoda. Spoznali bomo različne tehnike snemanja in fotografije. Cilj je na terenu pridobiti najmanj 20 avtorskih fotografij. Po fotosprehodu se bomo vrnili v Kulturni Inkubator.

*Fotosprehod je proces, kjer se udeleženci pod vodstvom mentorja sprehodijo do vnaprej določene lokacije in ob tem v objektiv lovijo zanimive trenutke. Tovrstni koncept ob spoznavanju veščin fotografije ponuja tudi možnost druženja in razgibavanja.

  • DA VINCI VIDEO DELAVNICA: Četrtek, 16. maj 2024 @ 16:30, Kulturni inkubator

Drugi del delavnice bo bolj statičen, saj bodo udeleženci svoje posnetke oziroma fotografije obdelovalni na računalnikih. Pregledali bomo nastale fotografije oziroma videe in jih prenesli na računalnik. Sledila bo kratka predstavitev programa Da Vinci Resolve, nakar bomo začeli z izdelavo izdelkov ob vodstvu mentorja. Predstavljena programska oprema (Da Vinci Resolve) bo primerna tudi za nadaljnjo uporabo od doma, ali v okvirju co-working prostorov, ki so na voljo v Kulturnem inkubatorju.

Namen delavnice

  • Opolnomočiti posameznike/-ce za ustvarjanje fotografij in video vsebin, oziroma dvigniti nivo njihovega ustvarjanja do sedaj.
  • Demistificirati mit o produkciji kot nekaj kar je rezervirano za višji dohodkovni razred, s tem, da se bo več poudarka dalo na spretnosti posameznika/-ce, ter uporabi sodobnih brezplačnih orodij.
  • Vzpodbujati povezovanje, druženje, mreženje, izmenjavo kreativnih idej deloma skozi izvedbo same delavnice, pretežno pa preko instrumenta fotosprehoda in uporabe co-working prostora.

Delavnica je primerna za različne starostne skupine, izvedli pa jo bomo, če bo prijavljenih najmanj pet udeležencev, prostih mest na delavnici je deset. Udeleženci se lahko prijavijo na obe delavnici hkrati, lahko pa se prijavijo tudi na posamezno delavnico.

Obvezne prijave zibramo na info@mkc.si s pripisom Prijavana na delavnico fotografiranja. Prosim pripišite, če se prijavljate na eno (katero) ali obe delavnici.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
9. maja 16:30
Konec:
16. maja 16:30
Kategorija:

Prizorišče

Kulturni inkubator