Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica: Čuječnost in tehnike sproščanja

8. decembra, 2022 17:00 - 19:00

Stres, stres, stres … Hiter tempo življenja, hitenje od obveznosti do obveznosti, iskanje službe, študij …  Stres je v sodobnem času, kjer vlada produktivnost, pritisk biti uspešen, zmogljiv in obremenjen s hitenjem od opravka do opravka, že postal naša stalnica. Skorajda smo se z njim že sprijaznili. Vendar pa so posledice kroničnega stresa za naše telo, psihično stanje in dobro počutje lahko precej hude.

 

Na Mladinskem kulturnem centru Maribor nadaljujemo z aktivnostmi v okviru programa Stresi stres, ki tudi tokrat poteka pod geslom »S čuječnostjo do lažjega spoprijemanja s stresom«.

Letošnja jesenska edicija programa je poleg spoznavanja in krepitve čuječnosti namenjena druženju in spoznavanju koristnih tehnik sproščanja, ki nam lahko pomagajo pri lažjem soočanju s stresom.

V četrtek, 8. 12., vas vabimo na delavnico, ki bo oblikovana kot zaupna in podporna skupina, kjer boste udeleženci svoj prosti čas preživeli drugače in skozi skupinsko dinamiko krepili stik s samim sabo in ostalimi. Spoznali in preizkusili bomo čuječnostno meditacijo in vizualizacijsko vajo Gora.

Delavnico bo vodila Urška Novak, ki je že vrsto let aktivna v mladinsko kulturnem sektorju. Po študiju turizma je nadaljevala s študijem prehranskega svetovanja – dietetike. Pri mreži Za zdravje mladih je pridobila naziv Promotorka zdravja, nato pa tudi postala trenerka za izvajanje delavnic za krepitev duševnega zdravja pri projektu Dobro sem, ki so ga izvajali na ZPM Ljubljana Moste – Polje. Je tudi članica Društva za razvijanje čuječnosti, kjer je opravila več programov čuječnosti in tudi temeljno izobraževanje za učitelja čuječnosti (TTD Level 1).

Udeležba na delavnici je brezplačna, nanjo pa se je zaradi omejenega števila mest potrebno prijaviti. Prijave zbiramo preko prijavnice:

VEČ O PROGRAMU STRESI STRES

Program Stresi stres se je začel maja 2019, ko je skupina prostovoljcev MKC Maribor v okviru projekta Za zdravje mladih 2.0 izvedla lokalni program »Stresi stres, s čuječnostjo do lažjega spoprijemanja s stresom«.

Osrednji namen programa Stresi stres je ozaveščanje mladih o pomenu duševnega zdravja ter delovanje na področju ohranjanja in krepitve varovalnih dejavnikov duševnega zdravja med mladimi s pomočjo praktičnih in uporabnih vsebin. Poudarek je na krepitvi zavedanja in na učenju strategij spoprijemanja s stresom, kjer smo se naslonili na tehnike čuječnosti (angl. mindfulness). S programom delujemo tudi na področju promocije zdravja in zdravega življenjskega sloga na splošno.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
8. decembra, 2022
Čas:
17:00 - 19:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

MKC Maribor