Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica časopisnega gledališča: Božična prekarna

22. decembra, 2021 18:00

Ob melodijah božičnih pesmi večkrat doživljamo podobno kot pri pregledu dnevnega časopisja. Iščemo pozitivno vzdušje, končamo pa z nakodranimi možgani. Skupina Omletnice_ki se je tako odločila pokazati rogove in povabiti na predbožično spletno delavnico časopisnega gledališča, ki se bo dogodila v sredo, 22. decembra 2021, ob 18. uri.

Predstavila bo skupino tehnik, ki vas bodo pripravile na podroben analitičen pregled časopisnih člankov, s katerimi smo vsakodnevno nasičeni, a nepripravljeni na njihovo subtilno preusmerjanje naše pozornosti. Poskusimo skupaj preoblikovati besedilo in tako seči do njegovega bistva, hkrati pa se poigrati z ritmom vaše najljubše ali vam najbolj nadležne božične pesmi. Kaj prispevki izpostavljajo in kaj prikrivajo, komu so namenjeni in na kak način dominira tisti, ki jih ustvarja? Ho ho ho.

Omletnice_ki se ukvarjajo predvsem s prekarnostjo kot z družbenim problemom, za katerega menijo, da bi se moral kolektivno ozavestiti in bi tako prekarni delavci lahko prepoznali svoj položaj. Ste tudi vi med njimi? In kako veste, da niste?

Projekt je financiran s strani programa Erasmus+ in MOVIT.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
22. decembra, 2021
Čas:
18:00
Kategorija:

Prizorišče

Zoom