Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DANSKI KOMORNI ORKESTER

16. maja, 2019 19:30 - 21:00

View fullsize
Zadnji koncert Orkestrskega cikla v tej sezoni z orkestrom, ki spada med najbolj reprezentativne danske glasbene izvajalce.

🌟✨✨

Danski komorni orkester spada pod dolgoletnim vodstvom madžarskega dirigenta Ádáma Fischerja med najbolj reprezentativne danske glasbene izvajalce.

Orkester zaznamujeta vztrajnost in iznajdljivost, zaradi katerih so glasbeniki tudi po rezih, ki so leta 2014 doleteli ustanovitelja orkestra, dansko radiotelevizijo, z lastnimi prizadevanji »preživeli«.
Danes samostojno nadaljujejo več kot 75-letno tradicijo vrhunske poustvarjalnosti ter jo nadgrajujejo z inovativnimi pristopi k predstavljanju klasične glasbe, s čimer odpirajo vrata najrazličnejšemu občinstvu.

Temelj orkestrovega dela je še vedno sodelovanje z dirigentom Ádámom Fischerjem, s katerim so se glasbeniki izbrusili v klasicističnem repertoarju. Ádám Fischer je nedvomno avtoriteta na tem področju, saj gre nenazadnje za izjemno izkušenega opernega dirigenta ter soustanovitelja Haydnovega festivala in Avstrijsko-madžarske Haydnove filharmonije v Eisenstadtu.

Partnerstvo z danskimi glasbeniki korenini v dolgoročnem zaupanju in poglabljanju odnosov, kar je v današnjem hitečem svetu vsekakor redkost. In od tod tako imenitni in zreli sadovi.

Potem ko so skupaj s svojim glavnim dirigentom izvedli in posneli številne simfonije in opere Wolfganga Amadeusa Mozarta, se zdaj glasbeniki posvečajo simfoničnemu opusu Ludwiga van Beethovna – v letu 2019 lahko pričakujemo objavo posnetkov vseh Beethovnovih simfonij.

Ob tej priložnosti bodo glasbeniki pripravili slavnostni koncert v Mariboru in nato še v dunajskem Glasbenem združenju.

➡ SPORED:

Joseph Haydn: Uvertura k operi Nagrajena zvestoba
Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonija št. 38 v D-duru, KV 504, »Praška«
***
Ludwig van Beethoven: Simfonija št. 4 v B-duru, op. 60

➡ ZASEDBA:
Danski komorni orkester
Dirigent: Adam Fischer

➡ VIDEO: https://bit.ly/2UiAc7l

➡ VSTOPNICE: https://bit.ly/2G3Is2f

➡ VEČ INFORMACIJ: https://bit.ly/2IeG6iz

Podrobnosti

Datum:
16. maja, 2019
Čas:
19:30 - 21:00