Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Danijela Zajc »Gentrifikacijski Suspenz«

27. aprila 00:00 - 28. aprila 00:00

|Ponavljajoči dogodek (pokaži vse)

One event on 27. aprila, 2024 at 00:00

V petek, 26. 4. 2024, in soboto, 27. 4. 2024, te ob 19.00 vabimo na ulice Maribora in v Kulturni center Pekarna na prvi performans in performativno intervencijo v sklopu projekta “Suspenz”, katerega prvi del bo nastal v času umetničine rezidence GuestRoomMaribor.

Petek, 26. 4. 2024 ob 19.00, ulice centra mesta
• Sobota, 27. 4. 2024 ob 19.00, Kulturi center Pekarna

Gre za decentraliziran cikel “site specific”, “live art”, “flash mob”, “performans” ter drugih oblik performativnih praks, zasnovanih na osnovi raziskovanja različnih zračnih disciplin. Suspenz predstavlja igro moči, kjer se soočajo akterji, ki jim je pomemben zgolj denar, in tisti, ki se zavzemajo za ekološka, kulturna in človeška vprašanja konkretne lokalne skupnosti.

V Mariboru projekt naslavlja problematiko gentrifikacije oziroma poploščenja, torej spreminjanja mesta v korist le eni družbeni skupini namesto v korist mnogoterih raznolikih družbenih skupin, ki v njem živimo. V sklopu performativnih intervencij in s pomočjo zračnih disciplin kot so: vertikalni ples, hair hanging, hair pulling in akrobacij na vertikalni vrvi bo opozoril na pritiske, katerim je podvržena tudi KC Pekarna.


Koncept, koreografija, izvedba: Danijela Zajc
Izvedba: Maja Pahor, Jaka A. Vojevec, Gala Jarc ter skupina, ki se bo odzvala na odprti poziv (objavimo naknadno)Svetovanje režije: Jaka Andrej Vojevec
Svetovanje režije: Jaka Andrej Vojevec
Glasba: Maja Pahor
Dramaturgija: Barbara Polajnar
Vizualna podoba: Nevena Aleksovski
Video snemanje: Maruša Golob
Produkcija: Daijela Zajc
PR, Pomoč pri produkciji: Gala Jarc


Producent: Pekarna Magdalenske mreže

Soorganizatorji: Društvo ZIZ, Vetrinjski dvor, Narodni dom Maribor


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
27. aprila 00:00
Konec:
28. aprila 00:00
Kategoriji:
,