Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DAN ODPRTIH VRAT CENTRA ZA KREATIVNOST

15. maja, 2019 10:00 - 17:00

V okviru projekta Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko – EU projekt, moj projekt, prirejamo v Projektni pisarni Centra za kreativnost Maribor Dan odprtih vrat, na katerem vam bomo predstavili dejavnosti in projekte na področju kulturnega in kreativnega sektorja, ki jih izvaja Center za kreativnost.

PROGRAM:

10:00 – 10:45 Delovanje Centra za kreativnost

– Predstavitev vloge, ciljev in delovanja Centra za kreativnost – Anja Zorko, vodja CZK
– Projekti Centra za kreativnost: Prenos veščin, Pop-Upstart, partnerski projekti in drugi projekti za vzpodbujanje in podporo kulturno kreativnega sektorja v Sloveniji (Podim, Pohištveni sejem Milano, razstava Made in Slovenia, bienale industrijskega oblikovanja BIO).

11:00 – 11:45 Podjetniški razvoj nove ponudbe s področij kulturno kreativnih dejavnosti

11: 45 – 12:15 Vzpostavljanje sodelovanja med različnimi deležniki kreativnega sektorja:

– Pomelaj in industrijski oblikovalec Luka Zajc: Razvoj novih proizvodov z vključevanjem tehničnih veščin tradicionalnih obrti.
– Terra Vera – projekt delavnic z oblikovalskim kolektivom Oloop
– Made in – predstavitev iniciative, ki združuje raziskovanje, oblikovanje in dediščino ter spodbuja sodelovanje in izmenjavo znanja med obrtniki in oblikovalci.

12:30 – 13.15 Inoviranje in načrtovanje razvoja – predstavitev partnerskih projektov:

– Živo mesto: Laboratorij prototipiranja turističnih produktov
– Spekulativno oblikovanje: predstavitev in rezultati delavnice
– Krožno & kreativno, razpis in predstavitev izbranih projektov
– Vzporedno dogajanje ( V sodelovanju z projektom Creative spirits in Mestno občino Maribor)

10:00– 17:00 Sejem izdelkov ustvarjalcev s področja kulturno kreativnega sektorja na Mali tržnici v Mariboru : Tržnica ustvarjalcev

O PROJEKTU Center za kreativnost (CzK)

Center za kreativnost (CzK) je interdisciplinarna platforma, ki povezuje, promovira, predstavlja in podpira dejavnosti ter razvoj kulturnega in kreativnega sektorja v Sloveniji. S svojimi programi spodbuja opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom, znanostjo, izobraževanjem in drugimi sektorji. Muzej za arhitekturo in oblikovanje ter Ministrstvo za kulturo RS, ki projekt izvajata, spodbujata razvoj projektov, ki nastajajo na presečiščih umetnosti, kulture, eksperimentov, trga, podjetništva in gospodarstva. Združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev, ki vsebujejo ali izražajo kulturne ali kreativne vsebine. Rezultati teh projektov so poslovno uresničljivi, povečujejo dodano vrednost, so usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov ter prispevajo k družbenemu napredku in blaginji.

Podrobnosti

Datum:
15. maja, 2019
Čas:
10:00 - 17:00