Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

CVETOČA POEZIJA // OŽULJENI JEZIK

14. maja, 2019 19:00 - 22:00

🌸 torek, 14. 5. 🌸 ob 19:00 🌸 klub Wetrinsky
Brez vstopnine

Zacvetela je pomlad, naj zacveti še poezija. MKC Črka in pesniško društvo Slam zverine te vabimo, da se nam pridružiš na cvetličnem Ožuljenem jeziku.

Majski slam dogodek bo potekal drugi torek v mesecu, torej 14. maja, ob 19. uri, v Vetrinjskem dvoru.

Potek dogodka
Ožuljeni jezik je dogodek tekmovalnega značaja, ki se zvrsti v treh krogih, žirija, sestavljena iz občinstva, pa nastope ocenjuje. Na podlagi ocen se v finalni krog uvrstita le najboljša_i nastopajoča_i. Zmagovalec_ka je tisti_a, ki prejme največji aplavz iz publike. Poleg naziva zmagovalca_ke prejme tudi simbolično nagrado. Dogodek moderira Mojca Frim, članica skupine Banda Ferdamana.

Pravila za nastopajoče:
🎙za posamezen nastop so na voljo tri minute,
🎙nastopa se z avtorsko poezijo,
🎙nastopajoči_a si pripravi tri pesmi, ki jih prosto govori (v kolikor jih bere, mu_ji na glavo nadenemo odpičen klobuk),
🎙posamezniki_ce nastopijo brez rekvizitov, kostumov in glasbil.

✏️Prijave za nastop sprejemamo na ozuljenijezik@gmail.com, preko ZS sporočila na facebook strani Slam zverine ali na kraju dogodka, pol ure pred pričetkom. Obisk dogodka je brezplačen, zaželene so donacije, namenjene društvu Slam zverine.

⭐️ Literarni gost: Antej Jelenić ⭐️
Na Ožuljeni jezik smo tokrat povabili hrvaškega literarnega ustvarjalca Anteja Jelenića (1983), ki prihaja k nam v sklopu projekta Odisejevo zatočišče. Predstavil se nam bo s svojo poezijo in skozi odgovore na vprašanja, ki mu jih bo zastavila radovedna Klavdija Volf.
Antej je simpatičen Splitčan, ki igra prav posebno glasbilo: shakuhachi. Zaključil je Fakulteto za elektrotehniko, znanje pridobljeno iz tega področja pa uporablja tudi za kratke stike med sferami umetnosti, politike in filozofije.
Sicer se ukvarja s konceptualno umetnostjo in je organizator umetniške manifestacije Adria Art Annale. Poezijo in kratke zgodbe je objavljal v časopisih Zarez, Knjigomat, Vijenac, Re, Split Mind, Mogučnosti in v zbornikih Beseda v prostoru ter Brez vrat, brez trkanja.

⭐️ Projekt Odisejevo zatočišče ⭐️
V projektu Odisejevo zatočišče (The Ulysses’ Shelter) sodelujejo Društvo slovenskih pisateljev / Slovene Writers’ Association, hrvaška založba Sandorf in grška založba Thraka. Gre za rezidenčni projekt, ki v središče postavlja poezijo mladih, perspektivnih avtorjev in jim omogoča bivanje in ustvarjanje v rezidencah Slovenije, Grčije in Hrvaške. Tako širijo polje svoje umetniške inspiracije in motivike ter obenem, tudi z javnimi nastopi okolju v katerem gostujejo, prinašajo svojo vizijo, poetiko ter svojo kulturno izkušnjo dežele iz katere prihajajo. Projekt finančno podpira Evropska komisija v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

📖 Za v beležko: Ožuljeni jezik v prvem poletnem mesecu bo na sporedu v torek, 11. junija.

🖱 Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija
Fb: Slam zverine, MKC Črka, SiSlam

✨ Dogodek organizirajo MKC Maribor – MKC Črka in pesniško društvo Slam zverine, v sodelovanju z Banda Ferdamana, Narodni dom Maribor – Vetrinjski dvor in klubom Wetrinsky, v partnerstvu z Društvo slovenskih pisateljev / Slovene Writers’ Association ter Evropsko Unijo ter s finančno podporo Mestna občina Maribor, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.

Podrobnosti

Datum:
14. maja, 2019
Čas:
19:00 - 22:00