Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Cvetlični lonci z mozaičarko Natalijo Zabav

1. junija 10:00 - 13:00

Spomladansko sonce nas nagovarja k spomladanskemu čiščenju, preurejanju ali presajanju rož. Takrat nam pridejo prav stari lonci, ki pa pogosto potrebujejo prenovo. Osvežimo jih z dodatki – z mozaičnimi koščki stekla, keramiko ali z drugimi materiali. Košček ob košček, pa nastane krasen mozaik.

Mozaik je starodavna tehnika, ki s koreninami nastanka sega vse v Mezopotamijo (3 000 let pr. n. št.). Mi pa jo bomo spoznali kot meditacijsko dejavnost, kjer se bodo roke prepustile ustvarjalnemu duhu, možgani pa se bodo ob tem lahko zabavali po svoje. Znati se prepustiti in dovoliti, da ustvarjalnost spregovori skozi nas, je umetnost. In mi se je bomo lotili prvo soboto v juniju.

Pod vodstvom izkušene mozaicistke Natalije Zabav bo izpod naših prstov počasi nastajal mozaični lonec, ki bo krasil našo okensko polico. Rezali in oblikovali bomo keramiko in jo pritrdili na keramični lonec. Prepustili se bomo čutenju in lepoti ustvarjanja.

Zakaj se udeležiti delavnice?

  • Spoznajte direktne tehnike mozaika
  • Izdelajte unikaten cvetlični lonec
  • Spoznajte načine fugiranja in zaključevanja izdelka za trajno rabo
  • Privoščite si ustvaranje, sproščanje in urjenje motorike

Na sobotni delavnici bomo izdelali individualni družinski unikatni cvetlični lonec. Prepustite se sproščanju, ustvarjanju in dobremu počutju.

Opomba: udeleženci naj bodo oblečeni primerno za ustvarjanje. S seboj prinesite željo po ustvarjanju in dobro voljo.

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponujajo obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha.

Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite in sicer s plačilom kotizacije do 29. 5. 2024. Klik za prijavo!

Cena: 10,00 € / lonec. Materiali so vključeni.
Mesto si zagotovite s predhodnim nakupom vstopnice na spletni strani MARSa www.marsmaribor.org


Več: info@marsmaribor.org


O mentorici:

Natalija Zabav je ustvarjalka, ki zase rada pravi, da riše s steklom. Zanjo je vse kar vidi del celote in točno to mozaik tudi je. Najti ravno pravšnji košček in ga umestiti na ravno pravo mesto, je izziv, ki se ga z vsakič znova z veseljem loti.


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z ustvarjalko Natalijo Zabav in s podporo Mestne občine Maribor, program kultura.

Več: http://www.marsmaribor.org/


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
1. junija
Čas:
10:00 - 13:00
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

Zavod MARS Maribor