Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ČRNO BELO, LUTKOVNA PREDSTAVA (3+) / SINB19

18. septembra, 2019 10:00 - 11:00

Družina srečno živi v svojem belem svetu, zaščitena pred vsem tujim, črnim, česar se boji. Nekega lepega belega dne v njihov dom vstopi mačkon, ki je seveda črn. Njihova življenja se spremenijo. Spoznajte, kako.

https://www.vetrinjski-dvor.si/dogodki/crno-belo/

ZASEDBA: Petra Kavaš, Ramiz Derlić, Nina Derlić Tichy, Sara Karin, Nejc Kovač in Nina Šulin.

Lutkovna predstava Črno belo je nastala po avtorski slikanici Žige X. Gombača z istim naslovom. V literarni predlogi se avtor preizprašuje o tem, kako lahko nekaj neznanega, neizrekljivega, strašljivega in nepojmljivega, ne le sprejmemo v svoje življenje, ampak ga s tem predvsem bogatimo. Sprejemanje drugačnosti se ne izreka le na nivoju ljudi, ampak je preneseno na celotno življenje in razmišljanje.

V predstavi, ki temelji na tehnologiji ploskih lutk, so izkoriščene možnosti tako senčnega gledališča kot tudi igra enostranskih ploskih lutk v prostoru. S pomočjo poenostavljenega poigravanja s paravani različnih oblik in vzpostavljanja odnosov med njihovimi pozicijami se razvija dogajanje, lutkovna akcija, ki jo dopolnjuje mehanično zvočno ozadje, tvorjeno z različnimi mehanskimi zvoki. Likovna podoba predstave temelji na dvobarvnosti zgodbe: črne in bele, ki se v barvitosti podtonov zliva v ubrano barvno harmonijo.

Predstava je namenjena za starost 3+, trajanje 30 minut.
Po predstavi sledi druženje z igralci.

PROST VSTOP.

Lutkovna skupina IndiJanez
http://www.indijanez.si/biography/programi/lutkovna-skupina-indijanez/

Festival Skuštrane in bradati:

Domov

Podrobnosti

Datum:
18. septembra, 2019
Čas:
10:00 - 11:00