Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

COPY OF BREZMADEŽNA/IMMACULATA

12. aprila, 2019 20:00 - 21. aprila, 2019 21:30

Brezmadežna/Immaculata je zasnovana po romanu Colma Tóibína, enega najuglednejših sodobnih irskih pisateljev, ki je z romanom Marijin testament humaniziral Kristusovo mater in ji končno podelil lastni glas.

Njegova Marija živi v izgnanstvu in obnavlja spomin na dogodke, ki so privedli do brutalne smrti njenega sina. Ne spominja se ga kot odrešitelja, pač pa kot občutljivega človeka; otroka, ki je živel v času velikih sprememb in pretresov med ljudmi, ki jim ne bi smel zaupati.
Marijina legenda je v uprizoritvi Brezmadežna/Immaculata, ki jo je po gledališki viziji Tomaža Pandurja oblikovala Livija Pandur s sodelavci, prestavljena v intelektualno in emocionalno klimo našega časa.

Zasedba
Marija – Nataša Matjašec Rošker

Dramatizacija in priredba Livija Pandur in Tomaž Pandur, prevod in dramaturgija Livija Pandur, scenograf Marko Japelj, kostumograf Leo Kulaš, lektor Janez Bostič, avtorja glasbe Boris Benko, Primož Hladnik (Silence), sodelavci pri predstavi Branko Jordan, Tibor Hrs Pandur, Edward Clug, Andreja Japelj, Marjeta Borštnar Mini, Janez Balažic, oblikovalka svetlobe Vesna Kolarec, fotograf Aljoša Rebolj, oblikovalec tona in video opreme Gorazd Vever

Podrobnosti

Začetek:
12. aprila, 2019 20:00
Konec:
21. aprila, 2019 21:30