Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ČITALNICA NA SPLETIŠČU: SKUHAJ MI PRAVLJICO! S PISATELJICO MAJDO KOREN, PRAVLJICA IN INTERVJU

8. maja, 2021 10:00 - 11:00

Na našem dvorišču je pomlad, le Čitalnica se še vedno ne sme razpreti sončni luči. A mi se ne damo in vam dajemo knjige na okus in ogled na spletu.
Naša gostja tokrat bo pisateljica, učiteljica, scenaristka, kolumnistka, predavateljica in še marsikaj, gospa Majda Koren. Ja, tista, ki si je zmislila Lojzo iz vesolja in Mici iz 2. a, pa zajca Zlatka. Ah, napisala je že toliko knjig za otroke in mladino, da tu ne moremo vseh našteti, jo bomo pa o njih in o drugih zanimivih rečeh, ki jih počne, povprašali v intervjuju. Tudi to, če rada kuha.
In “kaj skuhaš otroku, ki je strašno izbirčen? Pravljico, seveda! Vzameš rožnat lonec z zelenimi pikami, vržeš vanj ščepec soli, dva krompirja, malo žličko praška kačjega zoba in tri žličke smeha. In potem mešaš z največjo kuhalnico. Ko je pravljica kuhana, jo postrežeš na krožniku. Kaj pa, če pravljica otroku ni všeč? Poskusiš znova. V zelenem loncu z modrimi pikami! In če imate za pravljice tako izbirčen nos, kot je Srčkov, vam lahko svetujemo le eno. Poskusite tole pravljico. Zagotovo vam bo teknila. Pa dober tek!” Slikanica Majde Koren Skuhaj mi pravljico! je izšla pri KUD Sodobnost International, 2016. Žive in barvite ilustracije so delo Agate Dudek.
Povabljeni na dogodek. Pravljica in ostale aktivnosti bodo slastne!
Spletne aktivnosti
SKUHAJ MI PRAVLJICO!, predstavitev slikanice za otroke (in odrasle, ki imamo pravljice radi)
SPOZNAJ AVTORICO MAJDO KOREN, intervju
TRAVICA, POGRNI SE, igraraje, namigi za pravljično dober piknik
POŠASTI IN ZMAJI DOMUJEJO V KNJIGAH, ustvarjalni izziv, izdelava knjižnih kazal
Naslovnica dogodka je iz knjige Skuhaj mi pravljico.
Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.
Organizator: Zavod MARS Maribor. Dogodek je del kulturnega projekta Čitalnica na dvorišču in je podprt s strani Mestne občine Maribor. Sofinanciran je tudi s strani Ministrstva za javno upravo in Zavoda RS za zaposlovanje.

Podrobnosti

Datum:
8. maja, 2021
Čas:
10:00 - 11:00