Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ČITALNICA NA DVORIŠČU: DVANAJST MESECEV, GRŠKA LJUDSKA

11. maja, 2019 10:00 - 13:00

Tudi v maju pod našim najljubšim drevesom gostimo Čitalnico na dvorišču. Pomladna srečanja s knjigo so namenjena spoznavanju ljudskih pravljic različnih evropskih držav. V Grčijo se odpravljamo s pravljico Dvanajst mesecev.

Pravljico pripoveduje Vojka, ki se bo z vami o njej tudi pogovarjala. Izbrskali smo tudi zanimivosti o sredozemski deželi, pa vam povem kakšno. V Igrarajah bomo razigrani, v Ustvarjalnicah pod milim nebom bomo ustvarjali, v Kuhni iz pravljic pa kuhali jedi, ki prihajajo iz posamezne države.

Seveda pa v Čitalnici domujejo tudi knjige za branje in igrače za igranje.
Saj veš, knjige imajo srce na pravi strani!

Na meniju:
10.00–10.30
– EVROPSKE LJUDSKE: DVANAJST MESECEV, pravljica in prisrčen pogovor / brezplačno
10.30–11.00
– IGRARAJE: POMLAD, POLETJE, JESEN, ZIMA, gibalna igra / brezplačno
11.00–13.00
– USTVARJALNICA POD MILIM NEBOM: PRAVLJICE BREZ MEJA: KOLEDAR ZA DAR, likovna delavnica poustvarjanja junakov iz pravljice / brezplačno
– KUHNA IZ PRAVLJIC: POLPETTES S TATZIKIJEM in SLASTEN GRŠKI JOGURT, kulinarična delavnica / 1 žetonček

Ljudske pravljice nimajo gospodarja. Prehajale so od ust do ust in ker imamo srečo, jih je na poti v času nekdo zapisal. Iz knjige Mamka Bršljanka, ki je izšla pri Založbi Mladinska knjiga, je tudi pravljica Dvanajst mesecev. V njej so pravljice mnogih evropskih narodov, pa tudi pravljice, ki izvirajo z drugih celin našega planeta. Stare zgodbe, ki jih otroci najraje poslušajo, je izbrala in prevedla pisateljica Kristina Brenkova, z barvnimi podobami pa imenitno dopolnila slikarka Ančka Gošnik – Godec.
Knjiga je prvič izšla leta 1976.

KULTURNI ŽETONČEK
MARS je skupina predanih pedagogov, mentorjev in drugih ustvarjalcev v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.
Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček, ki stane 2 €. Za predstavo bo tako potrebno odšteti 2, za disko 1, prav tako za nekatere delavnice, določene vsebine pa bodo še vedno brezplačne.
Kulturne žetončke bo mogoče kupiti na vsakem dogodku, ob nakupu 10-ih, vam bomo enega podarili.

Hvala za podporo in razumevanje!

Za kave, kavice, kofetke in druge dobre napitke poskrbi Klub Wetrinsky.

Zavod MARS Maribor

Podrobnosti

Datum:
11. maja, 2019
Čas:
10:00 - 13:00