Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BRSTENJE – OTVORITEV FOTOGRAFSKO-PESNIŠKE RAZSTAVE

12. marca, 2019 19:00 - 16. marca, 2019 01:00

Vabljene_i v torek, 12. 3. 2019, ob 19. uri, na otvoritev fotografsko-pesniške razstave BRSTENJE, avtorjev Tima Pongraca in Toma Vebra.

Razstava, katere rdeča nit je nežnost, krhkost in čutnost, združuje pesmi, ki so napisane v prostem verzu in obravnavajo najstniško in LGBTQ+ tematiko ter fotografije, ki se slikovno povezujejo z napisanim in prikazujejo motive iz narave.
Vsaka pesem napisana v slovenskem jeziku, je prevedena tudi v drugi tuji jezik. Oiskovalcem_kam dogodka bodo tako na voljo tudi prevodi pesmi v francoščino, nizozemščino, kitajščino, hrvaščino, turščino, španščino, mangalščino, češčino, nemščino in jezik urdu.

Na otvoritvi razstave se bo z glasbenim nastopom predstavila Vesna Godec.

Dogodek bo povezoval Leonardo Erjavec.

Dogodek poteka pod okriljem programa Maribor skozi rožnata očala, ki ga izvaja Mladinski kulturni center Maribor.

LGBTQ+ je kratica za lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.
_____________________
Tom Veber, katerega umetniško ustvarjanje obsega polja igre, petja in literarne dejavnosti, se v preteklem času prvenstveno posveča le tej. Poezijo objavlja v osrednjih literarnih revijah Dialogi, Mentor, Literatura in Apokalipsa, sodeluje na pesniških Slamih in gostuje po Sloveniji s pesniško monodramo Realizem je rezerviran za klovne. Je regionalni nominiranec za literarni natečaj Urška 2017 in zmagovalec Pesniške olimpijade 2018. V sklopu festivala Slovenski dnevi knjige je organiziral LGBT+ literarni večer v Mariboru. Marca bo izšel njegov pesniški prvenec Točka preloma pri založbi Literarna hiša Maribor.

Tim Pongrac je mlad fotograf, ki se s fotografijo ukvarja že od 13. leta. Sodeloval je na različnih natečajih, med drugim tudi na Glazarjevem natečaju, ki ga je organizirala Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše, kjer se tudi šola. Zanimajo ga različni motivi, a v svoj objektiv najraje ujame razgibane fotografije narave in ljudi.

Podrobnosti

Začetek:
12. marca, 2019 19:00
Konec:
16. marca, 2019 01:00