Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Brezplačne počitniške delavnice: Srhljivo kreativno ustvarjanje

30. oktobra, 2023 11:00 - 3. novembra, 2023 11:00

SRHLJIVO – KREATIVNE DELAVNICE

3 dni brezplačnega ustvarjanja za otroke v času krompirjevih počitnic

30. oktober ter 2. in 3. november // 11:00 – 15:00 @ Kulturni inkubator

Vabljeni na 3 dni srhljivo – kreativnih in raznolikih umetniških delavnic, ki jih organizira Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor). Na delavnicah bomo iz das mase izdelali ljubke svečnike po vzoru klasičnih buč za noč čarovnic. Svečnike bomo tudi prebarvali in jih polakirali. Preizkusili se bomo v slikanju s akvareli na poljubno tematiko noč čarovnic, ter se izurili v kreativnem barvanju lončkov za kaktuse ali sukulente po poljubnih motivih. Lončke bomo tudi prelakirali in tako zagotovili trajnost izdelka.

PROGRAM DELAVNIC*

  • Ponedeljek, 30. oktober: Oblikovanje svečnikov

Po kratkem uvodu v postopek oblikovanja oziroma modeliranja svečnikov in ustrezni pripravi prostora, bodo udeleženci dobili das maso in pričeli z modeliranjem. Po končanem modeliranju bomo izdelke sušili na zraku in jih prihodnji termin (predvidoma 2. november) pobarvali ter jih polakirali in tako zagotovili trajnost izdelka. Delavnica se zaključi s končanim modeliranjem in nadaljuje prihodnji termin.

  • Četrtek, 2. november: Slikanje s akvarelnimi barvami

Delavnica se začne z uvodomo v v poslikavo svečnikov. Nato bomo pričeli s barvanjem svečnikov z akrilnimi barvami. Ko se poslikave svečnikov posušijo, bo sledilo lakiranjem in s tem zagotovljena trajnost svečnika. Na delavnici bomo tudi slikali z akvarelnimi barvami. Najprej bo sledil uvod in nato slikanje poljubnih motivov. Delavnica se zaključi s poslikanim in polakiranim svečnikom ter končano akvarelno sliko.

  • Petek, 3. november: Poslikava lončkov za kaktuse in sukulente

Najprej se bomo zbrali v Studio Kulturnega inkubatorja. Sledil bo uvod v poslikave lončkov. Nato si bomo pripravili potrebščine in zaščitili delovno površino. Vsak udeleženec bo dobil dva keramična lončka in ju poslikal. Posušene poslikave lončkov bomo tudi polakirali in tako zagotovili trajnost izdelka. Na delavnici bomo tudi slikali z akvarelnimi barvami. Delavnica se zaključi s uspešno pobarvanimi in polakiranimi lončki ter končanimi akvarelnimi slikami.

Otroci naj na delavnico prinesejo malico, bidon in zaščitno majico.

Delavnico bo izvedla umetnica in grafična oblikovalka Karolina Sovič.

Na delavnicah boste lahko:

razvijali umetniško izražanje in ročne spretnosti // odkrivali postopek modeliranja iz das mase // se preizkusili v slikanju s akvareli // spoznavali ljudi s podobnimi vrednotami in interesi // razvijali čuječnost in zmanjševali stres.

OBVEZNE PREDHODNE PRIJAVE:

Zaradi lažje organizacije in zagotovitve materiala za ustvarjanje so obvezne predhodne prijave.

Prijave zbiramo do 16. oktobra oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijave zbiramo po elektronski pošti (lina.valant.sicanovic@mkc.si), v kolikor prijavljate otroka, mlajšega od 15. let, pa prosimo, da prijavi priložite še izpolnjeno prijavnico, ki jo najdete na spodnji povezavi. Udeležba na delavnici je potrjena, ko prejmete povratno elektronsko sporočilo.

Delavnica ni varstvo otrok.

V primeru odpovedi udeležbe prosimo za obvestitev vsaj 1 delovni dan pred terminom delavnice.

Delavnica se izvede ob minimalno 3 udeležencih. Maksimalno število udeležencev delavnice je 10.

Za vsa vaša vprašanja in dodatne informacije smo dosegljivi na lina.valant.sicanovic@mkc.si.


*Pridružujemo si pravico o spremembi programa.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
30. oktobra, 2023 11:00
Konec:
3. novembra, 2023 11:00
Kategorija:

Prizorišče

Kulturni inkubator