Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BREZPLAČNA UVODNA URA ARGENTINSKEGA TANGA V MARIBORU

16. januarja, 2019 19:00 - 17. januarja, 2019 08:30

Ste se kdaj spraševali o argentinskem tangu? Kaj je tisto, kar ga dela tako posebnega, strastnega in zapeljivega?

Obstaja nekaj, kar je z besedami težko zapisati, čuti pa se nezmotljivo. Povezanost.
Najsi tango poslušamo in opazujemo ples, ali ga tudi sami plešemo, je povezanost med plesalcema tista, ki najbolj izstopa. Gibljeta se kot eno. Stari mojstri pravijo “eno telo s štirimi nogami”. In to je tisto, kar prevzame. Kar ponuja neizmerni potencial. Takšna ubranost komunikacije, kjer so vsi najmanjši signali razbrani in uporabljeni, da gibalni improviziran dvogovor gladko teče.

Zamislite si svet, v katerem lahko uspešno komunicirate, četudi ne spregovorite niti ene same besede. Pa najsi se znajdete na Japonskem, Finskem, Čilu, Kanadi ali na Češkem,…. Uporabite pogled, nasmešek, objem in sposobnost tango govorice. Tango se pleše po skoraj celem svetu. Ker povezuje. Tako družine kot osamljene, tako revne kot bogate, mlade in stare.

Predstavitvena ura tanga je namenjena vsem, ki želijo preizkusiti ta zanimiv jezik, spoznati najosnovnejšo gramatiko in začutiti moč usklajenega gibanja v dvoje.

Udeležba v paru ni potrebna.

Začetni tečaj bo potekal ob sredah med 19.15.00 in 20.45 v istem prostoru, dvorani A Plesne izbe Maribor, Pobreška 20. Vse do konca junija. Cena 40€ na mesec.

Vlasta Veselko je plesalka in učiteljica tanga, ki je edina v Sloveniji več let živela v Buenos Airesu, se tam učila, nastopala, poučevala in dihala zrak mesta, kjer je vsakodnevno življenje odsev tango duše, kjer ljudje živijo tango poezijo. V Sloveniji (Maribor, Ljubljana, Novo Mesto, Tolmin) poučuje že od leta 2011.

Podrobnosti

Začetek:
16. januarja, 2019 19:00
Konec:
17. januarja, 2019 08:30