Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BRENCL BANDA – KONCERT IN PREDSTAVITEV NOVE PLOŠČE

25. januarja, 2019 21:00 - 23:30

Vabljeni na koncert Brencl Bande ob predstavitvi nove plošče Korenine svetlobe!

Četrti album Brencl bande je bil pod taktirko Edija Cukerića posnet v legendarnem puljskem Rojcu. Na zgoščenki je sedem vokalnih in pet instrumentalnih skladb. Pri snemanju so sodelovali številni pevci iz Bistrice ob Sotli, ki so pritegnili k hvalnici z naslovom Pesem, Eva Moškon je odpela solo Srca gospodar, v klarinet za Podgursko je pihal mladi Ive Cukerić, po raznih tolkalih in zvočilih pa je godel Dejan Gotal.

Brencl Banda

Brencl banda je nastala v Bistrici ob Sotli, ki se ponaša tako z bogato glasbeno tradicijo kot tudi z nazivom dandanašnje valilnice slovenskih glasbenih genijev alternativnega predznaka.
Avtorska glasba zasedbe Brencl bande nastaja pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom z različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh. V svoji živahni barvitosti, podpisani s strastno predanostjo pristnosti, godba Brencl bande deluje kot da je del izročil, ki jih riše v svoj repertoar; kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Čeprav uporablja povsem običajne glasbene inštrumente in vokale, je oblikovala povsem svoj in izviren zvok. Slovanska krila jo nosijo po svetu glasbe različnih narodov, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju.
Brencl banda so: Ana Mezgec – violina in vokal, Rok Šinkovec – harmonika in vokal, Matjaž Bajc – kontrabas in vokal, Andrej Boštjančič – kitara in vokal.

“Ena izmed odlik skupine Brencl banda je neposrednost, ki v povezavi z uravnanim občutkom za glasbeno dediščino sestavlja organsko zvokovno prezenco, ki ji v našem ustvarjalnem okolju ni para. Istočasno pa premore dovolj humorja in razposajenosti, da se ne zapleta v zanke lastne samovšečnosti, kot je pogost primer s tovrstnimi glasbenimi postavami. Glasbeniki imajo občutek za glasbila in vokale, nikoli ne igrajo drug čez drugega in se ne podajajo na nepotrebne virtuozne spreho-de, ki bi bili sami sebi namen. Med poslušanjem njihovega prvenca je očitno, da se med igranjem sila zabavajo.” Andrej Predin

Vstopnina bo.

Podrobnosti

Datum:
25. januarja, 2019
Čas:
21:00 - 23:30