Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BRALNI KLUB MKC ČRKE – BORIS KOLAR: TRINAJST

31. marca, 2021 18:00 - 20:00

Literarni program MKC Črka, ki deluje pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor, organizira nov cikel srečanj Bralnega kluba MKC Črke, ki bo tako kot lani potekal po spletu.
Spletni bralni pogovor bo tokrat namenjen izjemni zbirki kratkih zgodb Trinajst Borisa Kolarja, ki bo odlično izhodišče za vznemirljiv pogovor o motivih, ki jih avtor razgrinja v svoji knjigi. Pogovor bo tekel o času, o iskanju svobode znotraj omejitev narave in kulture, o družbeni hierarhiji depriviligiranih, o nanosvetu vonjev in vonjav …
Zgodbe na resen in obenem neprizanesljivo ironičen način popeljejo v situacije, ki so skoraj že bizarne. Zato vas MKC Maribor vabi, da preberete knjigo trinajstih kratkih zgodb, ki je lansko leto izšla pri založbi Goga in se pridružite na video povezavi v sredo, 31. 3. 2021, ob 18:00 iz svojih najljubših prostorov ter z podelite mnenje o knjigi. O njej pa bo na sredini dogajanja spregovoril tudi pisatelj Boris Kolar, ki bo z udeleženci delil tudi kakšen izbran odlomek. Bralni klub bo vodila Tonja Jelen.
Knjigo je mogoče naročiti po 20 % nižji ceni na založbi Goga (goga@goga.si, če želite uveljavljati popust, pripišite ob naročilu »Bralni klub MKC Črke«) ali pa si jo izposoditi v več knjižnicah v fizični obliki.
Za udeležbo v bralnem klubu MKC Črke je potrebna predčasna prijava na naslovu jelen.tonja@gmail.com ali potrditev udeležbe preko zasebnega sporočila na Facebook-profilu MKC Črke.

Podrobnosti

Datum:
31. marca, 2021
Čas:
18:00 - 20:00