Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BOJAN GOLČAR: POSLEDICE – DAN PO JUTRIŠNJEM

5. septembra, 2019 18:00 - 20. septembra, 2019 20:00

Otvoritev v četrtek, 5. septembra ob 18:00 uri.

Bojan Golčar s serijo z naslovom Posledice nadaljuje z ustvarjanjem zgodb. Tudi tokrat ostaja zvest svojemu načinu fotografiranja, ki ni toliko opis danega motiva kot vizualna pripoved z naelektreno pomembnim sporočilom. Njegove fotografije so impresivne, estetske, vabljivo dramatične. V sodobni družbi je nemaren odnos do okolja zastrašujoč, saj kaže nezrel odnos posameznika do zdravega planeta. Z novo serijo fotografij Bojan Golčar o posledicah tega kratkovidnega odnosa ljudem odpira oči v upanju, da za rešitev Zemlje še ni prepozno. Prihodnost je velika uganka, ne moremo je določiti ali ugotoviti, kakšna bo, obstajajo pa teorije, ki se bodo morda uresničile, mogoče pa tudi ne.
Golčar s svojimi futurističnimi fotografijami, ki ne prikazujejo vzrokov, temveč posledice klimatskih sprememb in urbanega onesnaževanja zraka s smetmi in navzočnostjo ogljikovega oksida v zemeljski atmosferi, predstavlja svojo vizijo. Kakšne bodo dejanske posledice, bo pokazala prihodnost. Na nekaterih fotografijah so navzoči ljudje v svoji navidezni sproščenosti, kot da se posledic, ki so že tu in ki že vplivajo na nas, ne zavedajo, jih ne vidijo, se z njimi ne obremenjujejo.
V smislu doktrine šoka je avtor za končno podobo fotografij uporabil praske in madeže, spreminjal konture in barve. Tako radikalno kot človek posega v svoj naravni prostor, so radikalni tudi njegovi posegi v lastne fotografske posnetke. Njegova serija fotografij Posledice je le njegovo videnje, kajti nihče ne ve in nihče si niti približno ne upa napovedati, kakšen bo jutrišnji svet, ki umira pred našimi očmi. Le eno je gotovo: drugačen bo.
Tatjana Pregl Kobe

Podrobnosti

Začetek:
5. septembra, 2019 18:00
Konec:
20. septembra, 2019 20:00