Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BOGDAN BORČIĆ: IN PRINCIPIO ERAT DACHAU

28. januarja, 2021 18:00 - 19:00

Virtualno odprtje likovne razstave
Eden najpomembnejših slovenskih likovnih ustvarjalcev na področju slikarstva in grafike Bogdan Borčić je leta 2014 po naročilu Muzeja spominskega obeležja Koncentracijskega taborišča Dachau izdelal grafično mapo In principio erat Dachau.
Vljudno vas vabimo na virtualno odprtje razstave Bogdana Borčića z naslovom In principio erat Dachau. Virtualno odprtje bo v četrtek, 28. januarja 2021, ob 18. uri. Spremljali ga boste lahko tukaj in na naši Facebook strani.
In principio erat Dachau je Bogdan Boričić ustvaril kot serijo osmih grafik v sedmih odtisih. Na tokratni razstavi v Sinagogi Maribor predstavljamo celotno grafično mapo, ki jo hranijo v Grafičnem kabinetu Bogdana Borčića v Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki. Ob grafikah je razstavljenih tudi nekaj avtorjevih pripravljalnih risb za omenjene grafike in risba »Dachau« iz leta 1993.
Umetnika in njegovo delo bosta predstavila Kristina T. Simončič, kustosinja Galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, ter likovni kritik in kustos Mario Berdič Codella, ki je bil obenem pobudnik organizacije gostovanja razstave Borčićevih del v Sinagogi Maribor. Na virtualnem odprtju bo gledalce nagovoril tudi Boris Hajdinjak, direktor Sinagoge Maribor.
Dogodek organiziramo v sklopu projekta Šoa – spominjajmo se 2021, ki sta ga podprla Mestna občina Maribor in Veleposlaništvo Države Izrael.

Podrobnosti

Datum:
28. januarja, 2021
Čas:
18:00 - 19:00