Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ANA ROMIH & BENO NOVAK: KONCERT TELESA

20. septembra, 2019 19:00 - 20:00

24. Festival Performa in 13. Platforma – Festival Sodobnega Plesa Maribor vabita na Koncert telesa – plesno predstavo, v kateri se Ana Romih in Beno Novak srečata z vprašanjem, ali ima telo melodijo in kako se telo lahko uporabi kot instrument skozi gibanje.

V letu 2019 združena festivala Platforma&Platforma v središče postavljata oralnost in z njo okus ter vabita gledalce, da se pridružijo ob okušanju umetnosti. Umetnost, ki nam poskuša ponuditi drugačno izkušnjo – estetsko in doživljajsko – namreč na usta in okus ne pozablja. Naj bo metaforično naslavljanje “okusa” drugega, drugosti, anomalij ali pa zgolj poskus prestrukturiranja uprizoritvenih prostorov v prostore srečanja, začasne, med seboj povezane skupnosti.

🍒 O PREDSTAVI 🍒

▪︎ Petek, 20. 9. ob 19.00 / Mali oder, Opera Balet SNG Maribor
◼︎ ANA ROMIH, BENO NOVAK: KONCERT TELESA
▪︎ Plesna predstava / Trajanje: 40 min

Avtorstvo, koreografija in izvedba: Ana Romih in Beno Novak
Mentorstvo: Saša Lončar
Dramaturško svetovanje: Jasmina Založnik
Kostumografija: Urška Medved
Oblikovanje svetlobe: Marko Levicnik
Produkcija: KUD Qulenium Ljubljana
Koprodukcija: KD QULENIUM Kranj, Umetniška gimnazija Svšgugl, Ljubljana
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo

Koncert telesa govori o dveh ločenih pogledih na temo zvena telesa in iskanju harmonije med njima. Gre za fizično predstavo, kjer se dve telesi srečata z vprašanjem, ali ima telo melodijo in kako se telo lahko uporabi kot instrument skozi gibanje. Telesi iščeta skupen jezik, kar ju združuje in hkrati ustvarja razdaljo.

👩🏻‍🍳 O AVTORJIH 👨🏻‍🍳

Ana Romih (1991) je koreografinja, mentorica, pedagoginja in soustanoviteljica KUD Qulenium Ljubljana. Kot mlada umetnica deluje na slovenski kulturno umetniški sceni že 20 let. Izobraževala se je na SNDO (Akademiji za novi ples) na Nizozemskem. Trenutno predvsem poučuje in ustvarja z mladimi na sodobnoplesni sceni, v različnih projektih in tekmovanjih. Poleg plesa aktivno sodeluje pri organizaciji in izvedbi festivala Kalejdoskop v Kranju in v Ljubljani, deluje pa tudi kot samostojna umetnica.

Beno Novak (1991) je plesalec, koreograf in soustanovitelj KUD Qulenium Ljubljana. Leta 2016 je diplomiral na SEAD (Ekperimentalna akademija za ples Salzburg). Kmalu po zaključku šolanja je bil povabljen na Tisch Dance (New York University) in v plesno akademijo The Place (London). Leta 2017 je pomagal Jasonu Mabani z ustanovitvijo dobrodelnega projekta Requiem for Aleppo za zbiranje denarja pri obnovitvi Aleppa, v Siriji. Med letoma 2017 in 2018 je plesal v plesni kompaniji Gary Clark v predstavi Coal, ki je prejela številne nagrade (UK Theater Award, Critics Circle National Dance Awards). Poleg plesa aktivno sodeluje pri organizaciji in izvedbi festivala Kalejdoskop v Kranju in v Ljubljani in na festivalu Summer Intensive Portugal, deluje pa tudi kot samostojni ustvarjalec.

🍫 VSTOPNICE 🍫

Vstopnice so na voljo uro pred pričetkom predstave na lokaciji dogodka.

Cene predstav v LGM, SNG in Narodnemu domu Maribor:
– 6 EUR
– 4 EUR (otroci, dijaki, študenti in samozaposleni v kulturi)

*Brezposelni imajo s potrdilom pravico do brezplačnega vstopa.

🍇 ORGANIZACIJA 🍇

Festival organizirajo:
MKC Maribor, Plesna izba Maribor in zavod MOJa KreacijA

Festival so omogočili:
Mestna občina Maribor, Ministrstvo za kulturo, Urad RS za mladino

Medijski pokrovitelji: Radio Maribor, Maribor24.si

🍌 VEČ INFORMACIJ 🍌
www.festivalplatforma.si in mkc.si/performa-platforma-2019

Podrobnosti

Datum:
20. septembra, 2019
Čas:
19:00 - 20:00