Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

6. FESTIVAL OBLIKOVANJA MARIBOR – FOMB

19. aprila, 2021 10:00 - 23. aprila, 2021 19:00

Srednja šola za oblikovanje Maribor, Društvo FOMB in Galerija Media Nox v sklopu 6. Festivala oblikovanja Maribor (FOMB) med 19. in 23. aprilom vabijo k ogledu izbranih del letošnjega natečaja, ki so jih pripravili (in prijavili) učenci_ke, dijaki_nje, študenti_ke oz. mladi do 27. leta starosti.
FOMB se prilagaja času in prostoru, išče svoj svet med svetovi, znova in ponovno, brez zadržkov in hkrati z njimi. Kombinacija preteklega in novega, eno z drugim in eno brez drugega, z masko ali brez, še vedno smo mi, z novimi idejami, z novim pristopom, z novo publiko in starimi znanci.
Spuščamo se v svet, v svetove, takšne in drugačne, z vsakim novim letom, spoznavamo nove, hkrati vsiljive in nedojemljive, pa spet se spogledujemo s starimi, že poznanimi, v novi preobleki, z novimi maskami, skritimi za stekli in preprekami, ki silijo ven, na vse strani sveta, mojega in tvojega, podzemnega in nadzemeljskega, našega notranjega in čustvenega, pa spet tistega zunanjega, nam nedosegljivega. Z željo po malem, dovoljenem in svobodnem dotiku, z željo, da moj svet ni le moj, je tudi tvoj, je naš. In želim si ga deliti med vas.
Galerija Media Nox bo v sklopu festivalskega dogajanja gostila celoten nabor izbranih del – od fotografije, animacije, plakata, stripa do modne kreacije, itd.
Celoten program festivala si lahko ogledate na http://fomb.si/.

Podrobnosti

Začetek:
19. aprila, 2021 10:00
Konec:
23. aprila, 2021 19:00