Loading Dogodki

« Vsi dogodki

35. Poletni lutkovni pristan

1. avgusta 09:00 - 31. avgusta 21:00

Lutkovno gledališče Maribor prireja že 35. Poletni lutkovni pristan, mednarodni lutkovni festival z najdaljšo tradicijo.

Na festivalu bodo sodelovali priznani slovenski lutkovni ustvarjalci in gostje iz Finske, Italije, Slovaške, Madžarske in Francije. Tudi letos se bomo povezali s številnimi organizacijami v mestu in organizirali predstave na Art kampu v Mestnem parku, pred Umetnostno galerijo Maribor in na Mariborskem otoku.

Vstopnice za predstave Poletnega lutkovnega pristana v Lutkovnem gledališču Maribor so po ceni 3 eur na voljo na spletu; pri blagajni gledališča pa od 27. junija 2024 naprej.

Festival financirata Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo RS.

 

Poletni lutkovni pristan 2024
Poletni lutkovni pristan 2024

O PLP

Od leta 1990 Lutkovno gledališče Maribor organizira mednarodni festival Poletni lutkovni pristan, ki ostaja stalnica poletnega dogajanja v mestu. Meseca avgusta vsako leto si odličen program ogleda več tisoč obiskovalcev. V prvi vrsti seveda ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke, pa tudi predstave za odrasle, delavnice, razstave, instalacije in druge spremljevalne dogodke. S podporo Mestne občine Maribor tako mariborski lutkarji vsako leto privabijo najboljše, kar ponuja lutkovni svet. Od jubilejnega 30. Poletnega lutkovnega pristana prejme najboljša predstava po izboru otroške žirije nagrado zlata žirafa.

PROGRAM


Povezava do originalnega članka