Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

30 let MKC MARIBOR – 7. dan

25. oktobra, 2023 19:00 - 23:00

30 let MKC Maribor

MKC MARIBOR V MALEM

Festivalski teden brezplačnih dogodkov: ples, družabni večeri, družabne iger, spoznavanje japonske kulture, izmenjevalnica rastlina, DJ-delavnica, izdelava 3D figuric, slam poezija, poezija na ulicah, sprehod po zgodovini MKC Maribor.

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) v letu 2023 praznuje okroglih 30 let. Zato smo med 19. in 26. oktobrom 2023 pripavili enotedensko jubilejno dogajanje, ki ga sestavlja več kot trinajst dogodkov. Program bo na vseh lokacijah MKC Maribor (Upravna stavba s Hostlom Pekarna, Kulturni inkubator, Galerija Media Nox), soustvarili ga bodo vsi zaposleni.

Tako smo v enotedensko dogajanje zajeli skorajda vsa področja, ki jih MKC Maribor izvaja v sklopu svojih programov. MKC Maribor v malem, kot smo poimenovali dogodke v sklopu praznovanje 30. obletnice MKC Maribor, bo tako postregel z družabnimi večeri, razstavo likovnih del, spoznavanjem japonske kulture in animejev, filmskim večerom, izmenjevalnico rastlin, DJ-delavnico, delavnico izdelovanja 3D figuric, slam poezijo, poezijo na ulicah … ter seveda plesom in dobro glasbo: 50-ies PROM NIGHT nas bo spomnil na maturantski ples, za zaključek pa bomo migali v ritmih glasbene skupine FUNK FU.

program ob 30. obletnici mkc maribor:

Sreda, 25. oktober 2023 @ Kulturni inkubator

19:00 POEZIJA V ZANKAH

Kdo so Slam zverine?

Prvi zametki Slam zverin segajo v januar 2016, ko se je na pobudo Petre Kolmančič in z organizatorko Nino Medved odvila delavnica slam poezije poimenovana Slamoreznica. Skupaj z Nino sta udeležence usmerjala mentorja Juš Milčinski in Gregor Stamejčič – Grizli.

Del mariborske ekipe je po vikendu slamanja ugotovil, da želi izpolniti svoje pesniške nastope in tako začel snovati prav posebno zgodbo. Slam zverine so danes mala družina bolj ali manj mariborskih pesnikov in pesnic. Prvi tekmovalni slam večer so doživeli na festivalu Slovenski dnevi knjige v Mariboru, ko se je odvil tudi prvi mariborski pesniški slam, Ožuljeni jezik. Tega pomagajo organizirati Slam zverine MKC Črki in pri tem sodelujejo z Narodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom in Bando ferdamano, ki jim je posodila voditelja večerov Mojco Pibernik in Janija Šumaka.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
25. oktobra, 2023
Čas:
19:00 - 23:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Kulturni inkubator