Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

30 let MKC MARIBOR – 3. dan

21. oktobra, 2023 12:00 - 23:00

30 let MKC Maribor

MKC MARIBOR V MALEM

Festivalski teden brezplačnih dogodkov: ples, družabni večeri, družabne iger, spoznavanje japonske kulture, izmenjevalnica rastlina, DJ-delavnica, izdelava 3D figuric, slam poezija, poezija na ulicah, sprehod po zgodovini MKC Maribor.

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) v letu 2023 praznuje okroglih 30 let. Zato smo med 19. in 26. oktobrom 2023 pripavili enotedensko jubilejno dogajanje, ki ga sestavlja več kot trinajst dogodkov. Program bo na vseh lokacijah MKC Maribor (Upravna stavba s Hostlom Pekarna, Kulturni inkubator, Galerija Media Nox), soustvarili ga bodo vsi zaposleni.

Tako smo v enotedensko dogajanje zajeli skorajda vsa področja, ki jih MKC Maribor izvaja v sklopu svojih programov. MKC Maribor v malem, kot smo poimenovali dogodke v sklopu praznovanje 30. obletnice MKC Maribor, bo tako postregel z družabnimi večeri, razstavo likovnih del, spoznavanjem japonske kulture in animejev, filmskim večerom, izmenjevalnico rastlin, DJ-delavnico, delavnico izdelovanja 3D figuric, slam poezijo, poezijo na ulicah … ter seveda plesom in dobro glasbo: 50-ies PROM NIGHT nas bo spomnil na maturantski ples, za zaključek pa bomo migali v ritmih glasbene skupine FUNK FU.

program ob 30. obletnici mkc maribor:

Sobota, 21. oktober 2023 @ Kulturni inkubator

12:00 FESTIVAL MOKUMATSURI: Pr’ zlatem goblinu

V družbi Društva Animoku.

Kulturni inkubator se bo spremenil v igralno taverno Pr’ zlatem goblinu, kjer bodo potekale različne dejavnosti na tematiko fantazije, znanstvene fantastike, družabnih iger, iger igranja vlog in vsega, kar spada zraven.

Dogodek organizirata Društvo Animoku in MKC Maribor v sodelovanju z različnimi društvi, trgovinami in posamezniki na tem področju, ki bodo popestrili samo dogajanje. Sodelujoče in program dogajanja bomo razkrivali sproti v našem dogodku na družbenem omrežju Facebook in v novičkah na našem blogu.

Vsekakor pa se lahko veselite številnih delavnic, kjer bi želeli izpostaviti delavnico barvanja fantazijskih figuric in delavnico izdelovanja mošnjičkov, na voljo pa bodo tudi uvodne igre igranja vlog z vnaprej pripravljenimi liki (npr. Dungeons & Dragons, Pathfinder, Avatar: The Last Airbender, The Witcher idr.), tako da se boste lahko podali na avanturo po fantazijskih svetovih kot škrat, vilinec, mag, paladin ali kot preprost človeški bojevnik. Manjkali ne bodo niti okrogle mize in predavanja, povezani s to tematiko.

Vstop na dogodek je prost, vendar je za obiskovalce, mlajše od 13. let, vstop priporočljiv v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

MokuMatsuri: Pr’ zlatem goblinu je peti sklop festivala MokuMatsuri: Animoku skozi čas od šestih, ki poteka vsako soboto med 23. 9. 2023 in 28. 10. 2023. Poleg tega je ta peti sklop tudi del praznovanja 30. obletnice MKC Maribor. Pri tem je treba izpostaviti, da vsak sklop zajema različne tematike, s katerimi se Društvo Animoku ukvarja.

Hkrati je dogodek del praznovanja ob 30. obletnici MKC Maribor.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
21. oktobra, 2023
Čas:
12:00 - 23:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Kulturni inkubator