Loading Dogodki

« Vsi dogodki

Dan Maribora feat. MKC Maribor

20. oktobra 10:00 - 13:00

dan maribora 2024

Z AVTOBUSOM NA ZAVRH IN OTOK

Nedelja, 20. oktober 2024 // 10.00 // zbirno mesto je Avtobusni kolodvor Maribor

Mesto Maribor 20. oktobra obeležuje dan prve pisne omembe Maribora, zato so na Mestni občini Maribor med 17. in 20. oktobrom 2024 pripravili pester nabor brezplačnih aktivnosti. Programu se z dvema dogodkoma pridružuje tudi Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor).

V MKC Maribor tako vabimo, da se udeležite enega od organiziranih izletov z avtobusom: odpeljali se bomo do Mariborskega otoka in na Zavrh.

10.00: »Z avtobusom na Zavrh«

Predstavitev obnove Štupičeve vile, Zavod za varstvo kulturne dediščine OE Maribor. Dva performansa mladih umetnikov na temo Maistrove poezije. Predstavili se bodo člani ekipe Banda ferdamana (Mojca Frim z ekipo) ter ekipa slemerskih pesnikov pod vodstvom Matica Ačka, Mladinski kulturni center Maribor.

10:00 »Z avtobusom v Kamnico, Račji dvor in Mariborski otok«

  • Račji dvor: predstavitev  zgodovine Račjega dvora. Vodi Suzana Vešligaj, Zavod za varstvo kulturne dediščine, OE Maribor.
  • Kamnica: Panoramski ogled Kamnice s ploščadi nad cerkvijo sv. Martina, ogled cerkve,  starega vaškega jedra in kulturnega doma v Kamnici. Razgovor z Manico Skelin in Brankom Casermanom o Kobancih in o snemanju lutkovne predstave Zverinice iz Rezije, Lutkovno gledališče Maribor.
  • Mariborski otok: Ogled Mariborskega otoka ter spoznavanje kulturne in naravne dediščine otoka s krajinsko arhitektko Katjo Berden in arhitektko Barbaro Lečnik, druženje z dr. Dragico Haramija, ki je v knjigi Mariborske vedute zbrala in analizirala tudi pripovedke, povezane z Mariborskim otokom. Zavod za varstvo kulturne dediščine OE Maribor in Mladinski kulturni center Maribor.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
20. oktobra
Čas:
10:00 - 13:00
Kategorija: