Loading Dogodki

« Vsi dogodki

30×MFRU: Tri desetletja tehnoloških skrbi: Razstava »V fokusu«

19. oktobra 19:00 - 27. oktobra 00:00

Razstava V fokusu je tokrat obarvana s tridesetletnico festivala in ponovnim premislekom o tridesetih letih radikalnih sprememb na področju računalništva.

Z razstavo V fokusu: 30×MFRU se letošnja kuratorska zasedba vrača k pregledu festivalskega arhiva in že pred samim dogodkom raziskuje festivalsko zgodovino skozi pogovor s ključnimi akterji in akterkami na področju intermedijske umetnosti pri nas, ki so bili_e na različne načine vpleteni_e v pretekle edicije MFRU.

Pogovori so potekali v začetku leta z namenom vstopiti v organizem s tridesetletno zgodbo – bolje spoznati njihove pozicije, bolje razumeti festivalske mehanizme in, preden se podamo v naslednje tridesetletje, zabeležiti nekatere ključne prelomnice. Odlomki iz pogovorov, zbrani v tiskano izdajo zbornika, tako na drugačen način odpirajo in interpretirajo obsežen arhiv pionirske institucije.

Rdečo nit povzema podnaslov obletnice Tri desetletja tehnoloških skrbi, ki naslavlja številne izzive na področju novomedijskih umetniških praks in organizacije festivala, kot tudi osebne plati njegovih sodelavcev in sodelavk. Hkrati pa tovrstna vsebinska usmeritev lahko omogoči razumevanje.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
19. oktobra 19:00
Konec:
27. oktobra 00:00
Kategorija: