Loading Dogodki

« Vsi dogodki

Festival fotografije Maribor v Galeriji Media Nox

14. septembra 17:00 - 30. septembra 18:00

FESTIVAL FOTOGRAFIJE MARIBOR V GALERIJI MEDIA NOX

RAZSTAVA (NE)VIDNI

Od 14. do 30. septembra 2024 // Galerija Media Nox

Med 14. in 30. septembrom 2024 bo v organizaciji Fotokluba Maribor potekal Festival Fotografije Maribor. Letošnja 9. edicija se bo zvrstila v devetih razstaviščih po Mariboru, med katerimi je tudi Galerija Media Nox, ki deluje pod okriljem MKC Maribor. Na festivalu bodo sodelovali tako mladi, a kvalitetni, kot tudi že dlje časa uveljavljeni poklicni fotografi_nje umetniki_ce.

Tokratni festival ne bo v znamenju prodorne rdeče, temveč temačne črne barve, saj bodo v ospredju zakrite ter velikokrat spregledane tematike in problematike sodobne družbe. Uradno odprtje festivala bo v soboto, 14. septembra 2024, na Židovskem trgu. Ob 17. uri bo s kuratorji in avtorji potekal voden ogled razstav v razstavišćih Kulturne četrti Židovska, ob 18. uri pa bo sledilo uradno odprtje in druženje z umetniki.

Razstavljene fotografske serije se bodo v osrednjem festivalskem programu nanašale na izbrani koncept Mrtvega kota, ki bo skozi medij fotografije z gledalci vzpostavil dialog o (ne)zavedanju obstoja zapostavljenih, velikokrat spregledanih tematik in individualističnih ali družbeno-političnih, diskriminatornih problematik, o katerih je potrebno govoriti. V figurativnem smislu se bomo torej obrnili nazaj in pogledali v mrtvi kot sodobne družbe, s čimer bomo prek premišljenih, ter konceptualno močnih vizualnih sporočil uvideli nevidno.

V Galeriji Media Nox bo v času Festivala fotografije Maribor na ogled razstava (NE)VIDNI, ki je skupinska razstava mladih fotografov iz projekta ‘‘Canonov program povezovanja generacij’’ o sprejemanju drugaćnosti.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
14. septembra 17:00
Konec:
30. septembra 18:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Galerija Media Nox