Loading Dogodki

« Vsi dogodki

Maribor Art Walk v Galeriji Media Nox

20. septembra 16:00 - 22:00

MARIBOR ART WALK

GALERIJA MEDIA NOX: RAZSTAVA (NE)VIDNI

Petek, 20. september 2024 // 16:00-22:00 // Galerija Media Nox

Galerija Media Nox, ki deluje pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) se tudi letos pridružuje dogajanju v sklopu dogodka Maribor Art Walk, ki bo na različnih lokacijah v Mariboru potekal v petek, 20. septembra, od 16. do 22. ure.

V Galeriji Media Nox bo v času popoldanskegadogajanja Maribor Art Walk na ogled razstava fotografij (NE)VIDNI, ki je del Festivala fotografije Maribor. Gre za skupinsko razstavo fotografij, na kateri razstavljajo mladi fotografi iz projekta »Canonov program povezovanja generacij« o sprejemanju drugačnosti. Galerija bo tako v petek, 20. septembra, odprta od 16. do 22. ure.

MARIBOR ART WALK

Po lanski prvi izvedbi, Maribor Art Walk tudi letos v enem vznemirljivem septembrskem popoldnevu povezuje več kot 20 prostorov sodobne umetnosti v mestu. Med četrto popoldan in deseto zvečer bodo vsa prizorišča na stežaj odprla svoja vrata, ob tem pa se bo skozi večer odvijal program otvoritev, vodstev, pogovorov in drugih dogodkov. Na številnih prizoriščih bo priložnost tudi za nakup umetnin.
Maribor Art Walk organizirajo ustanovni kreativni partnerji Umetnostna galerija Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Trampolin, Galerija Tkalka in Studio Habitat v sodelovanju z zasebnimi, nevladnimi in javnimi prizorišči v Mariboru.

FESTIVAL FOTOGRAFIJE MARIBOR

Letošnja 9. edicija Festivala fotografije Maribor se bo zvrstila v devetih razstaviščih po Mariboru, med katerimi je tudi naša Galerija Media Nox na Židovskem trgu. Na festivalu bodo sodelovali tako mladi, a kvalitetni, kot tudi že dlje časa uveljavljeni poklicni fotografi_nje umetniki_ce.

Razstavljene fotografske serije se bodo nanašale na izbrani koncept Mrtvega kota, ki bo skozi medij fotografije z gledalci vzpostavil dialog o (ne)zavedanju obstoja zapostavljenih, velikokrat spregledanih tematik in individualističnih ali družbeno-političnih, diskriminatornih problematik, o katerih je potrebno govoriti. Glavni del festivalnega programa s temo Mrtvega kota, bo razširil tudi spremljevalni program fotografskih razstav v dodatnih osmih razstaviščih, ki se na glavni del tematsko ne bo nanašal.

Partnerji Festivala fotografije Maribor: Sinagoga Maribor, Društvo likovnih umetnikov Maribor, Mladinski kulturni center Maribor, GT22, Fotografski muzej Maribor, Pokrajinski muzej Maribor, Knjižnica Maribor, Univerza v Mariboru, Univerzitetna knjižnica Maribor, JSKD – območna enota Maribor, Društvo BlackLight, Društvo zgodovinskih trafik, Literarna hiša Maribor, Narodni dom Maribor, IZUM, NIKON Slovenija


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
20. septembra
Čas:
16:00 - 22:00
Kategorija: