Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

POP-UPSTART: FUGA IN LANTERN

11. oktobra, 2018 18:00 - 12. oktobra, 2018 18:00

Projektna pisarna Centra za kreativnost v Mariboru začenja s prvim dvodnevnim pop-up dogodkom, kjer bodo vsak mesec svoje izdelke predstavljali in prodajali slovenski oblikovalci iz različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja.

S serijo dogodkov Pop-Upstart želimo v Mariboru vzpostaviti točko, kjer se lahko predstavijo slovenski mladi ustvarjalci in vsi tisti, ki sicer nimajo lastnega prostora za prodajo svojih izdelkov. Vzpodbujamo podjetništvo kreativcev predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov, ki so že na trgu, ob tem pa spoznavamo tudi njihov pristop k ustvarjanju, prodaji, trženju in spopadanjem s težavami, ki pri tem nastajajo.

Na prvem dogodku bosta svoje izdelke in idejno zasnovo ter razvoj poslovne vizije predstavili dve blagovni znamki modnih oblačil in dodatkov, Lantern iz Maribora ter Fuga iz Ljubljane.

Lantern Handcrafted Goods je kolektiv, ki ga je ustanovil Nejc Pucko leta 2015 in se kasneje povezal s fotografom in videografom Janezom Kocbekom. Lantern je bil v začetku osnovan na kulturi skejtanja in deskanja na snegu, saj se je Nejc profesionalno ukvarjal z deskanjem na snegu, Janez pa je kot fotograf profesionalno deloval na tem področju. Nastala je kolekcija urbanih majic, kap in torb, ki se v največji meri promovirajo na Instagramu @lantern_handcrafted, nakup pa je možen v njihovi spletni trgovini.

Čez čas se je kolektiv razširil tudi na glasbeno sceno in vstopil v sodelovanje z Matter, YNGFirefly in MRFY, kjer se velik poudarek daje vizualni podobi in projekcijam na glasbenih dogodkih, za katere skrbi Dorijan Šiško. Pred kratkim se je Lantern povezal še s Fundacijo Sonda in Interdisciplinarnim laboratorijem GT22 in ustanovil alternativno galerijo, ki redno predstavlja mlade umetnike, Studio 12:22. Lantern tako sestavlja konglomerat raznolikih posameznikov, ki si delijo podobno vizijo, znotraj katere ustvarjajo.

FUGA sestavljata dve polovici; Lara Žagar in Valerija Intihar, ki sta začeli delati na skupnih projektih po končanem dodiplomskem študiju modnega oblikovanja na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, tekom katerega sta ugotovili, da ju povezujejo podobna estetika in ideje. Zamisel o ‘brandu’ je prišla popolnoma naravno, ker predstavlja njun ‘lifestyle’ – življenjski slog, ki sestoji iz unikatnih kosov oblačil, nostalgije po časih njunih staršev (socializmu in devetdesetih), izrazitih barv in nočnega življenja. Tako od leta 2017 delujeta kot kolektiv FUGA, ki se ukvarja z dizajnom, stiliranjem in (analogno) fotografijo. Svoje izdelke trenutno promovirata na Instagramu: @fuga_eu.

Vljudno vabljeni na predstavitev in pogovor z ustvarjalci, ki bo v četrtek, 11. oktobra 2018 ob 18. uri v Projektni pisarni Maribor, Partizanska cesta 11. Sledi otvoritev pop-up trgovine, kjer bodo izdelki Lantern in Fuga na voljo po posebnih cenah do 22. ure, kakor tudi v petek, 12. oktobra od 10. do 18. ure.

Več: https://www.czk.si/?m=event&id=26

Podrobnosti

Začetek:
11. oktobra, 2018 18:00
Konec:
12. oktobra, 2018 18:00