Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

STROKOVNA LITERATURA NA FBS: PREDSTAVITVE KNJIG IN KNJIŽNI SEJEM

23. oktobra, 2018 10:00 - 19:30

Knjige na FBS
Medetaža SNG Maribor

Gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika in analiza, razmisleki, pričevanja, znanja, vedenja, veščine … so zapisani tudi v knjigah, revijah in podobnih publikacijah. Na Knjižnem dnevu letošnjega Festivala Borštnikovo srečanje se predstavljajo Slovenski knjižni založniki s svojo dejavnostjo in aktualnimi izdajami. Predstavljajo bogat nabor literature in novitet, namenjenih strokovni in tudi širši javnosti – ustvarjalcem, raziskovalcem in gledalcem.

10.00–18.00

Knjižni sejem

Med 10. in 18. uro v Medetaži SNG Maribor poteka knjižni sejem, kjer je na ogled in na voljo za nakup po ugodnih sejemskih cenah izbor literature in periodike ter knjižnih novosti s področja uprizoritvenih umetnosti.

10.53‒17.53

53. minuta: minuta za knjižne novosti

Med 10. in 18. uro sedem minut pred vsako okroglo uro vabimo obiskovalce na skodelico kave s predstavitvijo novitet posameznih založnikov. Sodelujejo: SLOGI, Knjižnica MGL, UL AGRFT, Zavod Maska in Emanat.

18.30–19.30

Okrogla miza IZBRATI – IZDATI – BRATI – VEDETI

Nosilni slovenski založniki na področju gledališča ‒ Slovenski gledališki inštitut, Mestno gledališče ljubljansko, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Zavod Maska in Zavod Emanat ‒, ki se skupaj predstavljajo kot Slovenski gledališki založniki, na okrogli mizi spregovorijo o izzivih izdajanja strokovne in znanstvene literature o uprizoritvenih umetnostih.
Okroglo mizo bo povezovala Manja Gatalo.

Podrobnosti

Datum:
23. oktobra, 2018
Čas:
10:00 - 19:30