Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BOŠTJAN PEROVŠEK: UGLASBLJANJE SPOMINA

14. novembra, 2018 22:30 - 23:30

Boštjan Perovšek: Uglasbljanje spomina
MMC KIBLA, sreda, 14. 11. 2018, ob 22.30
Jutri 2018 / Kiblix 2018

Boštjan Perovšek, edinstven in izjemen glasbenik in raziskovalec zvočnih prostorov, ki je z elektroakustiko in računalnikom prava poslastica za ljubitelje vrhunskih zvočnih doživetij, bo v sredo, 14. novembra 2018, ob 22.30 koncertiral v MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, Maribor. Pripravimo se novo in originalno doživetje. Enkratno. Neponovljivo.

Boštjan Perovšek je utemeljitelj nove glasbene zvrsti – bioakustične glasbe, ki temelji na zvokih živali, še posebno žuželk in jo biolog dr. Matija Gogala označuje kot svojevrstno premoščanje razkoraka med znanostjo in umetnostjo: »Sekvence naravnih, večinoma živalskih zvokov komponira v svoje »bioakustične skladbe«, v katerih imajo posamezni posnetki vlogo inštrumentov in izvajalcev v kompleksni polifoniji. Skladatelj pogosto dopolnjuje to osnovno zvočno strukturo še z drugimi zvoki iz vsakdanjega življenja in z elektronskimi sintetičnimi zvoki.«

Nima para, ne samo pri nas, ampak na svetu. Osredotoča se na specifično prikazovanje glasbe, ki se ustvarja med avtorji in avtoricami in nami, med izvajalkami in izvajalci in nami in znotraj kritičnih, angažiranih in povsem samosvojih ustvarjalnih pristopov.

»… Boštjan Perovšek govori o zvoku kot potovanju spomina in v svojem ustvarjanju povezuje zvoke pračasa z utripom sodobnosti, zvenenje vesolja s trepeti bioakustične glasbe …« (Lado Jakša)

Unikatni koncertni dogodek, s katerim Boštjan Perovšek koncertira in ob tem predstavlja avtorsko vinilno ploščo Bio Industrial Acoustica je izlet v nove dimenzije, pot v neznano.

Več:
www.perovsek.si

Podrobnosti

Datum:
14. novembra, 2018
Čas:
22:30 - 23:30