Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

GLAMUROZEN OŽULJENI JEZIK

20. decembra, 2018 19:00 - 22:00

🎄 četrtek, 20. 12. 🎄 ob 19h 🎄 klub Wetrinsky

Mkc Črka te skupaj s pesniškim društvom Slam zverine toplo vabimo na praznični Ožuljeni jezik.

Pravila tekmovanja:
🎙 s seboj prinesi tri svoje pesmi,
🎙 vsaka pesem naj traja največ 3 minute,
🎙 na odru samo jezikaš, brez rekvizitov, glasbil in kostumov,
🎙 če pesmi ne znaš na pamet, dobiš odpičen klobuk.

Pesniki in pesnice se bodo z avtorsko poezijo predstavili v dveh krogih, v tretjega pa se bosta uvrstila dva z najvišjimi ocenami po mnenju žirije. Tisti, komur bo publika v finalu namenila največji aplavz, bo zadnji letošnji zmagovalec mariborskega slama.

Ožuljeni jezik kot vselej moderirala Mojca Frim, literarno gostjo pa nam bo tudi tokrat predstavila radovedna Helena Zemljič.

💶 Poslušanje te stane zgolj 3 evre, za nastopajoče pa je obisk brezplačen, le prijaviti se je potrebno. Prijavo lahko pošlješ na ozuljenijezik@gmail.com, v ZS sporočilo na facebook stran Slam zverin ali se prijaviš na kraju dogodka, pol ure pred pričetkom.

💝 Literarna gostja: Petra Koršič 💝

Petra Koršič se je po diplomi iz slovenistike in sociologije kulture posvetila sodobni slovenski poeziji kot podiplomska študentka ljubljanske komparativistike in kot kritičarka na Radiu Študent in pri Literaturi. Kot samozaposlena v kulturi je skoraj dvajset let opravljala več poklicev – bila je urednica zbirke Prišleki, lektorica, zasnovala in vodila je več literarnih ciklov branj in pogovorov ali nastopov (npr. Ad hoc, Na pesniškem tandemu, Kritika do nacga, Prevod na oknu, Zaodrje na odru), je koordinatorka Literature v živo in voditeljica pogovorov. Od leta 2013 znova redno objavlja poezijo v vseh slovenskih literarnih revijah. Bila je finalistka Pesniškega turnirja, gostja literarnih festivalov, dobitnica nagrad in priznanj. Furlanka je dvignila krilo je njen pesniški prvenec. [vir: pesnice.si]

📖 Za v beležko: Januarja je zverinsko zimsko spanje, zato Ožuljenega jezika ne bo. A ne skrbi, v četrtek, 21. februarja, se ponovno dobimo v Wetrinskem.

🖱 Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija

✨ Dogodek organizirajo MKC Maribor – Mkc Črka in pesniško društvo Slam zverine, ki so združeni v SiSlam, v sodelovanju z Banda Ferdamana, Narodni dom Maribor – Vetrinjski dvor in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestna občina Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.

Podrobnosti

Datum:
20. decembra, 2018
Čas:
19:00 - 22:00