Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Dan Maribora. Sprehod po industrijskih Studencih

20. oktobra, 2022 11:00 - 16:00

Dan Maribora

Sprehod po industrijskih Studencih

Četrtek, 20. oktobra 2022 od 11. uri in ob 16. uri. 

Izhodiščna točka: Glavna avtobusna postaja, Mlinska ulica

Dan Maribora, ki ga pod okriljem Mestne občine Maribor praznujemo v mesecu oktobru, bomo v mariborskih kulturnih ustanovah obeležili s sprehodi po mestnih predmestjih. Mariborska knjižnica skupaj s Pokrajinskim muzejem Maribor pripravlja voden ogled po industrijski dediščini Studencev s poudarkom na Železničarski koloniji, delavnicah Južne železnice, studenški železniški postaji in prostorih nekdanje tekstilne tovarne.

Med vožnjo v smeri Studencev bo beseda tekla o razvoju obrtniških delavnic, začetkih razvoja industrije v Mariboru s poudarkom na tekstilni industriji in o prihodu prvega vlaka v mesto. Ustavili se bomo pri železničarski koloniji, se nato sprehodili proti SŽ VIT, kjer so nekoč stale Delavnice Južne železnice, potem pa bomo pot nadaljevali do koroškega kolodvora in Kibla Portala, kjer je bila nekoč prva tekstilna tovarna v mestu. Sprehod bomo zaključili na terasi s pogledom na staro mestno jedro.

Prijave: Muzej narodne osvoboditve Maribor, tel.: 02/235 26 05 od ponedeljka do petka od 9.00 do 14.00
Dogodek je del programa DAN MARIBORA 2022 – Z AVTOBUSI V MARIBORSKA PREDMESTJA: Z domačini in mariborskimi kulturniki po zgodbah preteklosti in sodobnosti.
Sodelujejo: Lutkovno gledališče Maribor, Mariborska knjižnica, Mestna občina Maribor, Muzej narodne osvoboditve Maribor, Pokrajinski arhiv Maribor, Pokrajinski muzej Maribor, Sinagoga Maribor, Slovensko narodno gledališče Maribor, Umetnostna galerija Maribor, Univerzitetna knjižnica Maribor, Zavod za varstvo kulturne dediščine OE Maribor.
VSI OGLEDI SO BREZPLAČNI!

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
20. oktobra, 2022
Čas:
11:00 - 16:00
Kategorija:

Organizator

Mariborska knjižnica