Back to All Events

Nemogoče je samo beseda

  • Lutkovno gledališče Maribor 2a Vojašniški trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
run.jpg

1. junij 2019
Humanitarni projekt »Nemogoče je samo beseda« v okviru Športnega vikenda Maribor.
Predavanje, lutkovna predstava,
dobrodelni trail tek in pohod na Piramido, Hospickafe, postavitev Hospic klopce, kulinarično razvajanje Knedl guruja...
Tako začetki kot konci so življenjske prelomnice, ob katerih smo najbližje svojemu bistvu, ranljivosti, krhkosti, minljivosti in hkrati zavedanju o neizmerni moči plemenitosti, humanosti, solidarnosti. Kdaj brez tuje pomoči ne moremo doseči vsega, kar bi nam morda uspelo. Kljub vzpodbudnim besedam in dobrim željam, ki jih v času verižnih virtualnih všečkanj, objemov, nasmeškov, za razliko od dejanj, res ne manjka.
Zato v društvu NonPlusUltra odpiramo novo poglavje - dobrodelnosti. Da je „Nemogoče samo beseda“, bomo z istoimenskim projektom s pomočjo sponzorjev, donatorjev, prostovoljnih prispevkov in deležem prodanih startnin od zdaj naprej namreč vsako leto pomagali tistim, ki nas potrebujejo, in s humanitarnim trail tekom ter pohodom na Piramido dokazali, da združeni v dobrem namenu premikamo meje nemogočega.
1. junija 2019 bomo tekli prvič in izkupiček namenili mariborskemu območnemu odboru Slovenskega društva hospic za pomoč umirajočim bolnikom ter njihovim svojcem. Ker pa sta smrt in umiranje sodobnemu človeku vse bolj tuja, dokler se z njima ne sooči sam, bomo izvedli še predavanje v okviru Hospickafeja, ki ga bo vodila Manca Košir in humanitarni vikend zaokrožili z lutkovno predstavo Sanje o zvezdi, Lutkovnega gledališča Maribor. V spomin na celoten dogodek bomo v sodelovanju z pobudniki akcije Zgodbe o klopeh in o zgodbe o ljudeh postavili še Hospic klopco.


Earlier Event: May 31
Difrakcija / Ladies Edition
Later Event: June 7
Magnetic Shift // KLAX