Počitniške kuharske delavnice

MKC Maribor

MKC Maribor v času počitnic, med 25. in 29. junijem, vsak dan od 11:00 do 15:00 ure vabi na počitniške kuharske delavnice za otroke od 1. do 7. razreda osnovne šole, ki se bodo odvile v prostorih MKC Maribor.

Mavrični vikend v Mariboru

MKC Maribor

Zavod Transakcija v sodelovanju z Zavodom Moja Mavrica in MKC Maribor 18. in 19. junija vabi vse LGBTIQ+ osebe na poseben dogodek v sklopu Mavričnega junija na Mavrični vikend v Mariboru.

Program: Mavrični junij v Mariboru 2022

MKC Maribor

Mesec ponosa skupnosti LGBTQIA+ bomo tudi letos obeležile_i z zdaj že dobro znanim Mavričnim junijem v Mariboru, v okviru katerega ekipa Maribor skozi rožnata očala ponovno obljublja veliko odličnih vsebin. V Mariboru letos ne korakamo na paradi, a kljub temu upamo, da se bomo v čim večjem številu ponosno srečevale_i na dogodkih, ki jih za vas pripravljamo.

Podpri parado, izobesi zastavo

MKC Maribor

Mesec ponosa junij bo kmalu tukaj in kot je že navada, vas ekipa Maribor skozi rožnata očala tudi letos vabi, da nam pomagate odeti Maribor v barve mavrice v znak solidarnosti do skupnosti LGBTQIA+. V veliko veselje nam je, da lahko uradno napovemo že četrto akcijo »Podpri parado, izobesi zastavo«.

Urban tree festival

MKC Maribor

MKC Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor v sredo, 18. maja, in četrtek, 19. maja, vabimo na Urban tree festival, v sklopu katerega bomo izvedli aktivnosti za sprostitev in odklop ter ponudili tehnike za lažje spoprijemanje s stresom.

Don’t worry, be scrappy

MKC Maribor

Sebastijan Halič, bolje poznan kot Scrappydrums, v sodelovanju z MKC Maribor v soboto 7. in nedeljo 8. maja vabi na brezplačno delavnico izdelave jezičnega bobna, ki bo postavljen na dvorišču Kulturnega centra Pekarna.

Literarni natečaj Ali govoriš emojščino?

MKC Maribor

Mladinski kulturni center Maribor in festival 25. Slovenski dnevi knjige v Mariboru razpisujeta nagradni literarni natečaj za mlade ustvarjalke in ustvarjalce Ali govoriš emojščino?

Drseča pesem: Ustvarjalno druženje z Nino Medved

MKC Maribor

MKC Maribor – literarni program MKC Črka v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev in Domom starejših občanov Tezno ob svetovnem dnevu poezije pripravlja medgeneracijsko pesniško delavnico s pesnico Nino Medved.

Počitniške kuharske delavnice

MKC Maribor

MKC Maribor v času počitnic, med 28.2. in 4.3.2022, od 11:00 do 15:00 ure, vabi na počitniške kuharske delavnice za otroke od 1. do 7. razreda osnovne šole, ki se bodo odvile v prostorih MKC Maribor (Ob železnici 16, 2000 Maribor). Cena enotedenske delavnice za enega otroka je 50 EUR.

Pravljica Abir v parku KC Pekarna

MKC Maribor

V zimskih dneh vam Hostel Pekarna in založba Pivec podarjata nagrajeno pravljico Abir o prijateljstvu in medsebojni pomoči, ki si jo lahko ogledate kadarkoli v parku Kulturnega centra Pekarna pred upravno stavbo MKC Maribor.