Društvo za podporo Radiu MarŠ


Kontaktna oseba: 

Telefon: 

Email: 

Uradni naslov: Tkalski prehod 4, 2000 Maribor


Spletne strani

 
SPLET

SPLET

SPLET

SPLET

FACEBOOK

FACEBOOK

TWITTER

TWITTER

SOUNDCLOUD

SOUNDCLOUD


logo.jpg
 

Zavod Mariborski radio Študent (Radio MARŠ) je izrazito nekomercialno in netržno naravnan radio, ki temelji predvsem na aktualno-kritičnih avtorskih oddajah. Radio MARŠ se vključuje v mreženje s sorodnimi organizacijami in kulturnimi dogodki, tudi tistimi, ki ne dobijo pozornosti s strani mainstream medijev in ostajajo marginalizirani. Gre torej za povezovanje subkulturnih in marginaliziranih skupin med sabo in z bolj uveljavljenimi organizacijami in vsebinami s pomočjo radijskega medija in promocije preko le-tega. Na ta način radio MARŠ vztrajno podpira širšo razpoznavnost skozi promocijo kulturnih dogodkov, vendar to počne na nekomercialen, in tako tudi neodvisen, način.

Od leta 2007 je Društvo za podporo radiu Marš edini ustanovitelj Zavoda MARŠ, ki nadaljuje sedaj že 24-letno uspešno izvajanje študentskega in skupnostnega radijskega programa, širšega lokalnega in regionalnega pomena, v katerem so se in se bodo tudi v prihodnje kalili mnogi perspektivni radijski delavci. Osnovni namen društva je razvoj avdiovizualnega področja ter izobraževanje in združevanje poklicev na tem področju. Člani društva se namreč v obliki predavanj in delavnic ter individualnih vaj pod vodstvom strokovno usposobljenih mentorjev usposabljajo za samostojno radijsko delo kot radijski tehniki, špikerji oz. napovedovalci na radiu, recenzenti, glasbeni opremljevalci in novinarji.


Društvo za podporo radiu Marš - DPRM is a voluntary, independent, apolitical association for the development of culture, theory and science in electronic media. DPRM was founded in 1998 with the aim to spread the awareness of the importance of a youth (student) radio station at the local and regional level. For almost 17 years DPRM is supporting radio MARŠ (Maribor student radio) through different projects, actions, petitions and other active citizenship initiatives.

While MARŠ is broadcasting a radio program, the main activity of DPRM is the education for independent radio work, which is being executed through workshops, lectures and individual practice with professionals working in the media field. The aim of our educational program is to transmit knowledge on socially critical journalism, core democratic social processes and the field of vulnerable and/or marginalized social groups.

Together with MARŠ, we are sharing offices at “Tkalka”, a community centre, where more than 25 different NGOs are working in the fields of social enterpreneurship, cooperative societies, culture and others.