DAN MARIBORSKE KNJIŽNICE

Mariborska knjižnica Rotovški trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Letošnja celotna prireditev in njen športni del Povežimo bregove bo praznično obarvana, saj Mariborska knjižnica praznuje 70 - letnico delovanja.

Bregove bomo povezovali :
s tradicionalnim rekreativnim tekom v znak podpore Mariborski knjižnici. Simbolno želimo zbrati (vsaj) sedemdeset tekačev, ki bodo pretekli sedem kilometrov dolgo pot, od Rotovškega trga do Dravskih elektrarn na Obrežni ulici in nazaj. Večji del poti poteka po slikoviti makadamski, neprometni poti ob Dravi. Za okrepčilo na poti in v ciljnem prostoru bo poskrbljeno. Start teka ob 8.30 uri na Rotovškem trgu. ELEKTRONSKE PRIJAVE (prijavnica spodaj) sprejemamo do vključno četrtka, 6. junija 2019. Vse, ki se boste prijavili prek elektronske prijavnice prosimo, da se na dan teka pred pričetkom oglasite na stojnici Prijava na tek zaradi podpisa izjave o sodelovanju. Prijave in podpise izjav bomo sprejemali tudi na dan teka, 8. junija 2019 na Rotovškem trgu med 7:45 in 8:15,
z glasbenim gostom Zoranom Predinom, lutkovno predstavo, dogajanjem na stojnicah (zeliščarke, igroteka, odpisane knjige, predstavitev programa Lutkovnega gledališča Maribor in Slovenskega narodnega gledališča Maribor, za člane knjižnice - vstopnice za Noč drame Sng Maribor, 15.6. 2019).

Časovnica:
8.15 – Ogrevanje pred tekom
8.30 – Start teka
10.00 – Lutkovna predstava Pavliha v večnamenski dvorani Rotovž, Rotovški trg 2/I
10.00 – Igroteka - predstavitev
10.40 – Delavnice – ustvarjalnice za otroke
11.00 – Nagovor - Dragica Turjak, direktorica Mariborske knjižnice in Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor
Koncert osrednjega glasbenega gosta Zorana Predina, prijatelja in podpornika knjižnice

Na Glavnem trgu bo na ogled bibliobus, na stojnici z odpisanimi knjigami si boste lahko izbrali tudi kaj zase.

Knjižnične dolgove in članarino lahko ta dan v vseh običajno odprtih enotah in na bibliobusu člani knjižnice ob vračilu gradiva poravnate s 50 % popustom.