#Ofsajd 36: Ozelenelo je

#Ofsajd 36: Ozelenelo je

Imamo ga! A ri-ki-ti-ki! Prvaka! A-ri-ki-tiki! Beli! Zeleni! Ha! Fertig je. Jap. Fertig. Olimpija je prvak, Ljubljana slavi. Zato je tokratni čungalungasto dolgi Ofsajd razumljivo... Zelen. No, zelenobel, če smo bolj natančni. In res dolg. Zato vam dajemo tudi časovnico, da si lahko razporedite ta zalogaj.

#Ofsajd 26: S[m]odniki

#Ofsajd 26: S[m]odniki

Malo golov, veliko drame. Glavni (anti)junaki? Sodniki! Ja. Ojoj. Če so slabi, ne vidimo razloga, da ne bi tega povedali. Na glas in direktno. Kot Andrej Kastrevec.

Seveda smo pa v tokratnem Ofsajdu šli po dolgem in počez čez 25. krog PLTS. Skozi vseh pet tekem, se seveda bolj zadržali pri zmagi Maribora nad Rudarjem [0:3] in remiju Olimpije s Celjem [0:0]. 

#Ofsajd 25: [D]remi

#Ofsajd 25: [D]remi

Derbi vseh derbijev. Tekma, ki je imela preveč pod/predzgodb za 90 minut. Zato se ponuja rekordno dolg Ofsajd po rekordno gledanem derbiju [373.616 prek Kanal A], ki ni postregel z goli, je pa zato s praktično vsem drugim. "Vseeno, Jaša, skoraj tri ure?" je razumen in smiseln očitek/kritika/vprašanje. Ja. Vem. Predolg. Tako dolg, da predlagamo poslušanje po kosih [spodaj navodila].

#Ofsajd extra: Iber prestopno leto

#Ofsajd extra: Iber prestopno leto

Tokrat smo celo v Ofsajdu morali narediti izjemo. Že v torek. ja. Dan po Ofsajdu #24. In ja, saj, če bi vedeli... Bi... Ampak kdo pa je tole vedel? Ha? Kdo?

Baje lahko na prestopni dan prestopnega leta, torej 29. 2., bojda dekleta zaprosijo fante za roko... Lahko pa tudi NK Maribor odslovi svojega trenerja, četudi je ta izgubil šele drugo prvenstveno tekmo, prvo v spomladanskem delu po zelo dolgih pripravah.

#Ofsajd 23: Via Ljubljana

#Ofsajd 23: Via Ljubljana

E.V.O.G.A! In sva ga končno dočakala! Dalj časa smo se iskali, lovili, njuhali. Na koncu pa se le navohali! V triindvajsetem Ofsajdu je tako gost Marko Nikolić, [novi] trener Olimpije.

Pogovor je sicer potekal v srbskem jeziku [M. Nikolić] in poskusu srbskega jezika [J. Lorenčič + R. Puhar], za kar že vnaprej prosimo za razumevanje, vendar je zato posladek na koncu, ko je gospod Nikolić pokazal v testu precejšnje poznavanje slovenskega nogometa. No, dokaj. Zadovoljivo? To pa zagotovo.

#Ofsajd 20: Epilepsija

#Ofsajd 20: Epilepsija

Začeli smo kar z antiepileptiki. Ker je toliko dogajanja na nogometni tržnici, da še mi komaj sledimo. Uf. Dogaja. Na polno. Zato sta Jaša in Rene šla po lestvici [tokrat od spodaj navzgor] skozi aktualne dogodke naravnost iz kavča [oziroma dveh zmahanih zicev].

Ampak ker sama ne veva še zdaleč vsega, sva poskrbela za novega gosta. Čas si je vzel legenda - Sebastijan Gobec. Povedal je, kako je sodelovati z Mariborom, zakaj je Ivan Firer šel v Vietnam, zaželel si je Zavrč v polfinalu pokala, a dobil Domžale, saj je bil žreb opravljen vmes.

#Ofsajd 19: Relativna hitrost kopačk

#Ofsajd 19: Relativna hitrost kopačk

Ne en! Kar dva gosta! Ker se toliko dogaja in ker imamo še toliko tem za obdelati med zimsko pavzo, ko smo tudi - kot lahko slišite - zelo zimsko razpoloženi. Karkoli že to pomeni.

Ob prestopu Petra Stojanovića iz NK Maribor v Dinamo Zagreb sva za mnenje, oceno in napoved povprašala Aleksandra Holigo, stručkota za hrvaški fuzbal [več o njem najdete nawww.telegram.hr/autor/holiga/]. Tudi o Matjažu Keku in Krunoslavu Jurčiću smo kakšno rekli, upajoč, da boste znali paberkovat iz hrvaškega jezika tisto najbolj uporabno.