IZKUSI ŠENTJAKOBSKO GLEDALIŠČE

UKM 10 Gospejna ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Razstavo ob stoletnici Šentjakobskega gledališča so zasnovale dramaturginja in gledališka pedagoginja Ira Ratej, arhitektka in scenografka Barbara Matul Kalamar ter arhitektka, scenografka in kostumografka Katja Komljanec Koritnik s sodelavci. V UKM je na ogled v sklopu dogodkov ob dnevu Šentjakobskega gledališča na 57. festivalu Borštnikovo srečanje. Vsebuje 10 postaj, nekatere večje, nekatere manjše. VHOD NA ... Read more

Program: Mavrični junij v Mariboru 2022

MKC Maribor

Mesec ponosa skupnosti LGBTQIA+ bomo tudi letos obeležile_i z zdaj že dobro znanim Mavričnim junijem v Mariboru, v okviru katerega ekipa Maribor skozi rožnata očala ponovno obljublja veliko odličnih vsebin. V Mariboru letos ne korakamo na paradi, a kljub temu upamo, da se bomo v čim večjem številu ponosno srečevale_i na dogodkih, ki jih za vas pripravljamo.

Recurring

EPOKSI SMOLA, 15+

Vetrinjski dvor

Orgoniti in drugi izdelki iz epoksi smole z mentorsko pomočjo likovne pedagoginje Manje Jerič.

20€

Predstavitev pesniške zbirke Fawzija Abder Rahima »Do kdaj«

PEKARNA MAGDALENSKE MREŽE

  Predstavitev pesniške zbirke Fawzija Abder Rahima »Do kdaj« Vljudno te vabimo na predstavitev dvojezične pesniške zbirke »Do kdaj«, pesnika  Fawzija Abder Rahima. Vsak Palestinec, ki zapusti svoj domač kraj, živi v upanju, da bo izselitev le začasna. Eden izmed njih je tudi Fawzi Abder Rahim, Palestinec, ki je zaradi okupacije tujih sil leta 1948 zapustil ... Read more

Predstavitev pesniške zbirke Fawzija Abder Rahima »Do kdaj«

Okolica / Pekarna Magdalenske mreže Maribor (Ob železnici 16, Maribor)

Vabimo na predstavitev dvojezične pesniške zbirke »Do kdaj«, pesnika Fawzija Abder Rahima. Vsak Palestinec, ki zapusti svoj domač kraj, živi v upanju, da bo izselitev le začasna. Eden izmed njih je tudi Fawzi Abder Rahim, Palestinec, ki je zaradi okupacije tujih sil leta 1948 zapustil Beit Jeez, domačo vas v bližini Al Ramle. Fawzija je študij elektrotehnike pripeljal v Slovenijo, kjer si je ustvaril družino in se zaposlil, a sedaj je že v pokoju.

Nika Rupnik: Prostor igre

Maribor center / Galerija artKIT (Glavni trg 14, Maribor)

Vljudno vabljeni na ogled razstave Prostor igre umetnice Nike Rupnik. Prostorsko specifična instalacija Nike Rupnik je prostor, ki se z vsakim premikom gledalca nenehno spreminja. Otvoritev raztave: četrtek, 2. junija 2022, ob 18. uri v galeriji artKIT Umetnica prostor gradi s plastenjem podob arhitekturnih in urbanih struktur na lebdečih objektih, ki pa jih preveva subtilna atmosfera, zaznamovana z občutji odtujenosti, minljivosti in krhkosti. Večplastnost prostorskega vizualnega spomina, ki ga umetnica poustvarja v eksperimentalnih grafičnih tehnikah in svetlobnih projekcijah daje vtis neskončne globine, pri čemer se v prepletu linij, ploskev, senc in svetlobe vzpostavlja mnoštvo relacij med gledalcem in umetniškim delom. Ogled razstave je možen:

Požigi

Stara dvorana

Wajdi Mouawad Požigi Režija: Nina Rajić Kranjac Več informacij na spletni strani:https://www.drama.si/dogodek/pozigi Nakup kart Povezava do originalnega članka

Vinski večeri pred Hišo Stare trte

Maribor center / Hiša Stare trte (Vojašniška 8, Maribor)

Vabljeni vsak četrtek in petek, od junija do avgusta na vinski vrt pred hišo najstarejše trte na svetu. Družili se bomo ob glasbeni spremljavi saksofona, harfe, akordiona in več glasbenih duetov. Večeri bodo pisani in tematsko obarvani. Združili bomo poezijo in vino, okušali najboljše lokalne penine, za zahtevnejše okuse bomo odprli tudi arhivska vina in zmešali aktualne vinske cocktaile.

1. četrtkov VINSKI VEČER pred Hišo Stare trte

Maribor center / Hiša Stare trte (Vojašniška 8, Maribor)

Vljudno vabljeni na prvi vinski večer pred Hišo Stare trte. Cena dogodka: 25,00€ / osebo. V ceno je vključenih 5 vzorcev vina in prigrizki okusnih lokalnih dobrot.   Vinski večer je možno rezervirati preko rezervacijskega sistema ali direktno v Hiši stare trte. Vljudno vabljeni!      

25€

Javni razpis za oddajo umetniških ateljejev in ateljejev za mlade umetnike v brezplačno uporabo za umetniške dejavnosti (JR-KUL-AP22)

Mestna občina Maribor 1 Ulica heroja Staneta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Predmet razpisa je oddaja umetniških ateljejev in ateljejev za mlade umetnike v brezplačno uporabo za umetniške dejavnosti.   Več informacij: https://maribor.si/javni_razpisi/javni-razpis-za-oddajo-umetniskih-ateljejev-in-ateljejev-za-mlade-umetnike-v-brezplacno-uporabo-za-umetniske-dejavnosti-jr-kul-ap22/