Živo delo v Razstavišču Vetrinjski Slađana Matić Trstenjak

Maribor center / Razstavišče Vetrinjski (Vetrinjska ul. 30, Maribor)

Živa ustvarjalnost v razstavišču Vetrinjski. Slađana Matič Trstenjak v projektu Živo delo v razstavišču Vetrinjski, Vetrinjska ul. 30, Maribor.

Razstava: ŽIVLJENJE IN SMRT STA SI BRATA

Galerija Media Nox

Galerija Media Nox v sodelovanju s Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru med 12. 1. in 10. 2. vabi na razstavo del Franceta Miheliča z naslovom Življenje in smrt sta si brata, ki sta jo v sklopu projekta Mladi kustos pripravila Filip Burnik in Saša Preložnik Šimac.

Zoran Poznič: Feniks

Maribor center / Galerija artKIT (Glavni trg 14, Maribor)

Vljudno vas vabimo na razstavo Zorana Pozniča z naslovom Feniks, ki je na ogled v galeriji artKIT. Ognjena ptica Feniks je mitološko bitje, ki personificira večni ritem evolucije. Pojavlja se kot up ali želja po obnavljanju in večnem življenju. Tako tudi robustna, a še vedno transparentna in prosojna Pozničeva kovinska skulptura, ki se sestavlja in pravkar vstaja po padcih, se dviguje, otresa ostalin preteklosti, sublimira in neposredno prehaja iz enega v drugo agregatno stanje.

Gledališče dialoga kot metoda dela z mladimi

Zoom

V družbi individualizma smo premalo osredotočeni na razumevanje drugih, na dialog in vključevalnost. Na delavnici bomo raziskovali vprašanja, kako razumeti svoja lastna prepričanja ter prepričanja drugih ljudi ter pri tem širiti strpnost in zmanjševati diskriminacije. Delavnica ponuja konkretne vaje in tehnike gledališča za družbene spremembe, kjer lahko dialog prenesemo v skupinsko delo. Namen delavnice je ... Read more

EYE-Net: Nekateri so za fejk

GT22

MKC Maribor in Moment Maribor v petek 14. 1. in soboto 15. 1. v sklopu evropskega projekta EYE-Net 2.0 vabita na ogled razstave Nekateri so za fejk, ki ga je pripravila slovenska zasedba mladih entuziastičnih igralk in igralcev pod budnim mentorstvom izkušenih gledališčnikov ekipe Moment Maribor.

7€

Peter Pan

Dvorana generala Maistra

Predstava cikla Kekec

5€

Modre urice / Maribor – umetnikov vir navdiha

UGM 6 Strossmayerjeva ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Že kot otrok se je slikar Ludvik Pandur rad potepal po Mestnem parku v Mariboru. Umetnik pravi, da ga še vedno nosi s seboj. Drevesa, grmičke, potočke in predvsem razpoloženje poustvarja v pisane začarane vrtove. Ogledali si bomo še ostale mariborske cikle in obujali spomine. cena posamezne ustvarjalnice: 5 € obvezne predhodne prijave: 02 22 94 697, brigita.strnad@ugm.si Udeležba je mogoča v skladu s PCT protokoli. Program bo potekal v skladu z navodili NIJZ. V kolikor se program ne bi mogle izvajati v živo, bo potekal na daljavo preko aplikacije ZOOM.

5€

Literarna postaja. Marija in Andrej Štremfelj: Objem na vrhu sveta

Sodni stolp na Lentu

Torek, 18. januarja 2022, ob 18. uri v Sodnem stolpu, Pristan 8, Maribor Marija in Andrej Štremfelj sta vrhunska alpinista in gorska vodnika, ki sta izkušnjo o skupnem potovanju na najvišjo goro popisala v knjigi Objem na vrhu sveta. Avtobiografija govori o vzponu na Everest in pripravah, ki jih taka odprava zahteva. Kot je v uvodniku ... Read more

Jugoslovanski novi film

Zoom

Eksplozija subjekta/črna motnja? Vabljen_a na predavanje v ciklu Zgodovina filma. Srečale_i se bomo na Zoomu, kjer nam bo odgovorna urednica revije za film in filmsko KINO! ter predsednica Društva za širjenje filmske kulture KINO! dr. Maja Krajnc približal Jugoslovanski novi film. Udeležba je brezplačna.brezplačna. Dogodek bo potekal na spletu. Pridružite se mu s klikom na ... Read more

Recurring

ŠOLA KVAČKANJA, 15+

Vetrinjski dvor

Kvačkanje so poznale naše babice, prababice, praprababice. Izdelovale so si obleke, copatke, okraske za dom in druge uporabne reči. Tiste bolj spretne so znale skvačkati tudi igrače za otroke.

30€

DEDIČI PROSTORA, VARUHI POMNIKOV

Univerzitetna knjižnica Maribor 10 Gospejna ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

DEDIČI PROSTORA, VARUHI POMNIKOV: predstavitev monografije ob 60-letnici mariborske spomeniškovarstvene službe Uvodoma bo spregovoril vodja mariborske OE ZVKDS Srečko Štajnbaher, ob monografiji se bodo v Zasedanjih s knjigami pogovarjali dr. Andrej Magdič, dr. Simona Menoni Muršič, dr. Mateja Neža Sitar in Suzana Vešligaj. Pogovor bo povezovala dr. Jerneja Ferlež. Dogodki so organizirani v skladu z ... Read more