konS @ Inkubator // Božična digitalna ustvarjalnica

Kulturni inkubator

KonS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v ponedeljek, 20. decembra, ob 17. uri vabita otroke in mlado od 9. leta naprej na brezplačno božično digitalno ustvarjalnico.

Modre urice / Intimno in mitološko v slikarstvu Ludvika Pandurja

Maribor center

Modre urice so namenjene starejšim odraslim, ki si želijo pridobivati nova znanja, izkušnje in poznanstva. A vabljeni tudi vsi, ki se počutite modro in ki vas zanima umetnost ter bi se radi družili v navdihujočem okolju galerije. vodi: Brigita Strnad, muzejska svetovalka UGM Tokrat nas bodo na razstavi Ludvik Pandur: Retrospektiva zanimale zgodbe, ki jih pripovedujejo umetnikovi avtoportreti in njegove interpretacije mitov. Odpirali bomo teme prostora in časa, iskanj in preobrazbe, tudi te iz teme v svetlobo, ki je prinaša decembrski čas.   cena posamezne ustvarjalnice: 5 €obvezne predhodne prijave: 02 22 94 697, brigita.strnad@ugm.si Udeležba je mogoča v skladu s PCT protokoli. Program bo potekal v skladu z navodili NIJZ. V kolikor se program ne bi mogle izvajati v živo, bo potekal na daljavo preko aplikacije ZOOM.

5€

konS @ Inkubator // DIY Budilka

Kulturni inkubator

KonS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v torek, 21. decembra, ob 17. uri vabita otroke med 9. in 14. letom na brezplačno delavnico izdelave lastne budilke.

Kako posneti feministični (in) kvirovski film?

Online Maribor

Maribor skozi rožnata očala te v torek, 21. decembra 2021, ob 18. uri vabi na brezplačno spletno predavanje na temo izdelave feminističnih in kvirovskih filmov, ki se bo odvilo čez platformo ZOOM.

Tadej Toš: V živo

Narodni dom Maribor 10 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Stand-up komedija. Tadej Toš je lani kot 'lock-down' klovn v našem Awwwditoriju bistveno prispeval k ohranjanju kolikor toliko normalnega mentalnega zdravja v kavč arest prisiljenih Slovencev. Letos kavč aresta (zaenkrat) še ni, a mentalno stanje slovenskega življa zato ni prav noč boljše. Nasprotno! Mirno lahko zapišemo, da se približujemo kritični točki akutnega fukjenitisa*. Kar pomeni, da bolj kot kdaj koli potrebujemo Toš terapijo.  Za nakup vstopnic in ogled dogodka velja PCT pogoj.

15€

Delavnica časopisnega gledališča: Božična prekarna

Zoom

Ob melodijah božičnih pesmi večkrat doživljamo podobno kot pri pregledu dnevnega časopisja. Iščemo pozitivno vzdušje, končamo pa z nakodranimi možgani. Skupina Omletnice_ki se je tako odločila pokazati rogove in povabiti na predbožično spletno delavnico časopisnega gledališča, ki se bo dogodila v sredo, 22. decembra 2021, ob 18. uri. Predstavila bo skupino tehnik, ki vas bodo ... Read more

Recurring

Ferdo, veliki ptič 3+

Mala dvorana

Andreja Peklar / 40 min Predstava Ferdo, veliki ptič je nastala po istoimenski slikanici brez besed Andreje Peklar, za katero je dobila številne slovenske in mednarodne nagrade, med drugim nagrado Kristine Brenkove, priznanje Hinka Smrekarja, slikanica pa se je uvrstila tudi na častno listo IBBY. Avtorica zgodbo pripoveduje zgolj skozi podobe, s čimer mladim bralcem ... Read more

Recurring

Božično-novoletni koncert Simfoničnega orkestra

Velika dvorana, SNG Maribor 27 Slovenska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Božično-novoletni koncert 22. in 23. december 2021 ob 19.30, Velika dvorana SNG Maribor Simfonični orkester SNG Maribor Dirigent Simon Krečič Solistke in solist Sabina Cvilak, sopran, Rebeka Lokar, sopran, Andreja Zakonjšek Krt, sopran, Martin Sušnik, tenor, Oksana Pečeny Dolenc, violina Najlepše arije in odlomki iz opernih in operetnih mojstrovin Richarda Straussa, Léa Delibesa, Franza Lehárja ... Read more