Se trenutno dogaja

[konS] VJizložbe

Kulturni inkubator

Kulturni inkubator, prostor, v katerem deluje vozlišče konSa, bo v decembru s svojo animacijo spremenil v akvarij Matic Gselman. Matic se igra z možnostmi, ki jih ponuja globina, ustvarjena z relacijo med projektorjem in platnom/oknom ter skozi njih ustvarja privid vodnega ribjega kraljestva.

Featured Izpostavljen

Snežna kraljica, 5+

Maribor center / Lutkovno gledališče Maribor (Vojašniški trg 2A, Maribor)

Predstava je kombinacija namiznih lutk, pripovedovanja in zvočnega gledališča. Kay in Gerda sta bratec in sestrica. Nekega večera starša odideta na ples. Starejša sestrica bi morala poskrbeti za svojega mlajšega bratca, ta pa čudežno izgine. Ugrabila ga je Snežna kraljica. V brezizhodnem položaju se Gerda odpravi na pot proti severnemu tečaju. Pot postane soočanje z njenimi strahovi, predstavlja iniciacijo v odraslost: iz pridnega dekletca, ki uboga starše s skoraj preveč odgovorno držo, se izvije junakinja, ki vzame dogodke v svoje roke in premaga ovire na poti k bratčevi rešitvi. Na plan prideta njen pogum in drzno preseganje ustaljenih norm. Predstava je kombinacija namiznih lutk, pripovedovanja in zvočnega gledališča. Animatorja s pomočjo zvoka, ustvarjenega z različnimi predmeti, animirata našo domišljijo. Predmeti pa niso gola ilustracija situacij, ampak nastopajo kot živ, presenetljiv odrski material. Vstopnice lahko kupite v Lutkovnem gledališču Maribor.

Featured Izpostavljen

Slava Klavora – Spomenik

IntimniOder.GT22

IntimniOder.GT22 Predstava gledalke_ce popelje v čas odraščanja, šolanja in političnega delovanja Slave Klavore ter njenih tovarišic_ev. Skupina izobraženih in izurjenih komunistk_ov ter mladih skojevk_cev je postala pomemben vir navdiha za upor, kajti z izdelanim programom, organizacijo in vizijo so komunistke_ti predstavljale_i alternativo obstoječemu kapitalističnemu sistemu. Revolucija nosi njihova imena. Vstopnina: 7 € / 5 € ... Read more