Moment

MAKING medea


Kulturno umetniško društvo Moment

Kontakt: Zoran Petrovič

Telefon: 040 696 586

Email: info@moment.si

Sedež organizacije: Kamniška ulica 34, 2000 Maribor

Delovna enota: GT22, Glavni trg 22, 2000 Maribor


Spletne strani

 
SPLET

SPLET

FACEBOOK

FACEBOOK

SPLET - INKUBATOR

SPLET - INKUBATOR

SPLET - TERAPIJA

SPLET - TERAPIJA


 

Moment je nevladna in neprofitna organizacija s statusom javnega interesa na področju kulture, ustanovljena leta 2006 z namenom ustvarjati in razvijati neodvisno gledališče in sorodne uprizoritvene umetnosti.
Naši projekti nastajajo skozi raziskovanje, preizkušanje, učenje in (samo)kritiko, v nenehnem iskanju izraznih možnosti in zmožnosti. Gojimo in združujemo ustvarjalce iz različnih in raznolikih uprizoritvenih področij, od lutkovnega, plesnega, fizičnega, poetičnega do performativnega gledališča, a samega gledališče ne želimo deliti ali omejevati. Razumemo ga celovito, s težnjo učiti se drug od drugega.

Zaradi različnih ozadij ustvarjalcev so projekti zavestno raznoliki. Te raznolikosti pa so jasno izražene in medsebojno konfrontirane. Tako nastaja gledališče, ki se odmika od konvencionalnih smernic in želi vsakič znova presegati samo sebe. A ne želimo ostajati sami sebi namen. Eden od ciljev sta dostopnost za raznovrstno publiko in širiti gledališko zavest med vsemi generacijami.

Naše osnovne dejavnosti so: redna produkcija sodobne uprizoritvene umetnosti, organizacija in izvedba projektov usposabljanja, programi za mlade ustvarjalce na področju uprizoritvenih umetnosti, festivalska produkcija, povezovanje uprizoritvenih umetnosti in sociale.


BABA BABI BABO

dejanje brez besed

dejanje brez besed


jaz legenda

vselej ista zgodba

vselej ista zgodba


Aktualni dogodki

 

Pretekli dogodki