FOTOGALERIJA STOLP

4_Zidovski_stolp_2.jpg

Fotogalerija Stolp

Kontaktna oseba: Branimir Ritonja, predsednik

Tel: 051 336 991

Email: galerijastolp@gmail.com

Sedež organizacije: Židovska ulica 6, 2000 Maribor


Spletne strani

 
SPLETNA STRAN

SPLETNA STRAN

SPLETNA STRAN - GALERIJA STOL

SPLETNA STRAN - GALERIJA STOL

FACEBOOK

FACEBOOK

 
 

Fotoklub Maribor združuje vse, ki so si za medij izražanja izbrali fotografijo, že od leta 1936. Je edini, ki v slovenskem prostoru deluje neprekinjeno. Člani kluba s svojim znanjem in ustvarjalnostjo vseskozi bogatimo kulturno identiteto našega okolja. V Fotogaleriji STOLP (najstarejša Slovenska galerija za fotografijo v Sloveniji), vsako leto v povprečju pripravimo do 12 razstav, v drugih razstaviščih pa še vsaj enkrat toliko. V Ateljeju za umetniško fotografijo se vsako leto zvrsti več tečajev, delavnic, seminarjev, okroglih miz in avtorskih predstavitev, projekcij. Sodobno opremljen fotografski atelje uporabljamo člani kluba za svoje ustvarjanje. Namenjen pa je tudi rezidenčnim udeležbam. V kletnih prostorih Fotogalerije STOLP, kjer je uradni sedež kluba, je urejen fotografski laboratorijih oz. foto temnica v kateri je mogoče razvijati in povečevati črno bele fotografije po klasičnem postopku. Sodelujemo z različnimi institucijami, galerijami, društvi, zavodi in v sodelovanju na različnih prireditvah vodimo delavnice, fotografske šole, natečaje, raztave, so mentorji na šolah. Fotografska dela članov so praktično v vseh stalnih galerijskih zbirkah po Sloveniji in tudi v tujini. Člani so za svoja umetniška ustvarjanja prejeli številne nagrade in priznanja. Najdemo jih tudi med Prešernovimi in Glazerjevimi nagrajenci. 


Delovanje kluba je usmerjeno na tri osnovna področja:

klubska dejavnost, razgovori o fotografiji, spodbujanje avtorske fotografije članov kluba, pomoč pri pripravi samostojnih projektov v različnih galerijah in razstaviščih, foto delavnice, EX Tempori, izleti, ter sodelovanje na fotografskih natečajih;

delovanje oziroma upravljanje in vodenje Fotogalerije Stolp, ki predstavlja najvidnejši aspekt delovanja kluba;

aktivnosti v STUDIU, kjer se prirejajo seminarji, delavnice, tečaji, klubski večeri, projekcije ter gostovanja tujih ustvarjalcev. Sodobno opremljen atelje je namenjen tudi članom, da v njem ustvarjajo.


Aktualne razstave

 

Pretekle razstave